İSTANBUL - Portekiz Birinci Futbol Ligi'nin 3. haftasında Sporting Lizbon, deplasmanda Academica'yı 3-1 yendi.

Beşiktaş'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakiplerinden Sporting Lizbon, Portekiz Ligi'ndeki 3. hafta mücadelesinde Cidade de Coimbra Stadı'nda Academica'ya konuk oldu.

Rakibi karşısında 6. dakikada Carlos Mane'nin golüyle öne geçen Sporting Lizbon, 24. dakikada Cezayirli santrforu Islam Slimani'nin golüyle skoru 2-0'a taşıdı. Ev sahibi ekip, maçın 33. dakikasında Rabiola'nın penaltıdan kaydettiği golle farkı 1'e indirirken, ilk yarı Sporting Lizbon'un 2-1'lik üstünlüğüyle tamamlandı.

Karşılaşmanın 83. dakikasında yeni transferi Alberto Aquilani ile penaltıdan bir gol daha bulan Sporting Lizbon, sahadan 3-1 galip ayrıldı.

Bu arada Academica'da Fernando Alexandre, 82. dakikada ikinci sarı karttan kırmızı kartla oyun dışında kalırken, ev sahibi ekip mücadeleyi 10 kişi tamamladı.

Ligdeki 3. maçında 2. galibiyetini alan Sporting Lizbon, puanını 7'ye yükseltti. Ligde daha önce yaptığı iki maçı kaybeden Academica ise 3. haftayı da puansız kapattı.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi H Grubu'ndaki ikinci hafta mücadelesinde 1 Ekim Perşembe günü Sporting Lizbon'u Atatürk Olimpiyat Stadı'nda konuk edecek. İki takım, gruptaki son hafta mücadelesinde ise 10 Aralık Perşembe günü Portekiz'de karşı karşıya gelecek.