BALIKESİR

Balıkesir'de, 1986 yılında kurulan ve son dönemde zor günler geçiren Yenicespor Kulübü, arkadaşlarının ısrarları sonucu başkanlığa getirilen hemşire İsmet Atik öncülüğünde kapanmaktan kurtarıldı.

Balıkesir Atatürk Devlet Hastanesinde ameliyathanede görevli İsmet Atik, AA muhabirine yaptığı açıklamada, merkez Altıeylül ilçesi Yenice Mahallesi'nde kurulan kulübün sadece futbol branşında faaliyet gösterdiğini söyledi.

Spordan, özellikle futboldan hiç anlamadığını vurgulayan Atik, şöyle devam etti:

"Arkadaşlarım, kulübün kapanma noktasına geldiğini ve beni başkan olarak görmek istediklerini söyledi. Başta bu görevi reddettim ama 'İlla ki başkan sen olacaksın' diyerek ısrarlarını sürdürdüler. 'Bayansın, renk getireceksin, farkındalık oluşacak, spor kulübümüze daha büyük destekler olacak' dediler. Ben ise 'Fahri başkanınız olayım' dedim. Genel kuruldan bir gün önce fotoğraflarımı sosyal medyada paylaşmışlar, altına da '2015-2016 sezonu hayırlı olsun' diye yazmışlar. Tebrikler, telefonlar gelmeye başlayınca kendimi başkanları olarak yönetimin içinde buldum. Elimizi taşın altına koymuş olduk. İleride torunlarıma anlatacağım bir anı olacak."

"Doktor arkadaşlarımdan bağış topladım"

Atik, bazı sendika ve yardım derneklerinde aktif görevler üstlendiğini dile getirdi.

Kongrede başkan seçildikten sonra yönetim kurulundaki arkadaşlarıyla sıkı bir çalışma temposuna girdiklerini belirten Atik, "Bir futbol topumuz bile yoktu ama şu anda yeni sezondaki maçlara en iyi şekilde hazırlanmış durumdayız. Tabii bu arada elimizi taşın altına koymamız gerekiyordu. Yeni lisans alacak arkadaşlarımız olacaktı. Bir oyuncunun parası bin lira. 6-7 bin liraya ihtiyacımız vardı. Bunları doktor arkadaşlarımdan bağış olarak topladım" diye konuştu.

Yenicespor, Merkez Amatör Küme A Grubu'nda, 2015-2016 sezonunun ilk maçında geçen hafta sonu Etiborspor'u 2-1 mağlup etti.