MADRİD  - UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Atletico Madrid'in Juventus'u 1-0 yendiği maçta attığı golle maçın adamı olan milli futbolcu Arda Turan, "UEFA Şampiyonlar Ligi'nde sonuna kadar gidebileceğimize inanıyorum" dedi. 

 Arda Turan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Atletico Madrid'in bu sezonki hedeflerini anlattı. La Liga'da şampiyon olmanın gerçekten de çok zor olduğunu vurgulayan milli futbolcu,  "İmkan olursa, hem ligde hem Kral Kupası'nda şampiyonluğu yine de kovalayacağız. Ligde öncelikli olarak Valencia ve Sevilla gibi rakipleri geçerek gelecek yıl Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılmalıyız" diye konuştu.

Şampiyonlar Ligi'nde A Grubu'nda averajla lider durumda bulunan takımının geçen sezonki gibi finali hedeflediğinin altını çizen Turan, "UEFA Şampiyonlar Ligi'nde de sonuna kadar gidebileceğimize inanıyorum. Büyük hayalleri çok telaffuz etmeyen bir takımız çünkü bunu pek sevmiyoruz. Maç maç ilerlemek bizim mantalitemiz" ifadelerini kullandı. 

 "Atletico Madrid'de kalmak için geçerli sebeplerim var"

Arda Turan, dördüncü sezonunu geçirdiği Atletico Madrid'de kalmak için geçerli sebepleri olduğunu belirterek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Oturup düşündüğümde, bu takımdan gitmek için kendime geçerli bir sebep aradım ama yok. Avrupa'nın en iyi takımlarından birisi olduk. Kimle oynarsak oynayalım, 'Atletico Madrid bu maçın favorisi değil veya bu maçı kazanamaz' diyemez. Bu hale geldik. Atletico, dünyanın her yerinde her maçı kazanabilecek en özel takımlar arasına girdi."

Atletico Madrid'in oyun sisteminin eleştirilmesine ilişkin de açıklamalarda bulunan 27 yaşındaki futbolcu, "Belki topa çok fazla sahip olmuyoruz ya da göze çok hoş gelen hareketler yapmıyoruz ama kendimize ait bir sistemimiz, bir kültürümüz var ve bunu devam ettiriyoruz. Ben de bu takımın önemli bir parçasıyım. Madrid'de, Atletico Madrid ailesinde mutluyum. Buradan ayrılmam için bir sebep yok" diye konuştu.

Milli futbolcu, Atletico Madrid'i "her top, her saniye için hep beraber savaşan, egolarını yenmiş, kötü niyeti olmayan insanlardan kurulu bir takım" olarak tanımlayarak, "Her şeyin özünde yetenekli oyuncular var ve bunun üzerine fizik gücü, beraberlik ve arkadaşlık da eklenince başarı geliyor" dedi.

 "Real Madrid'e attığım gol için Allah'a ne kadar şükretsem azdır" 

La Liga'nın 3. haftasında Santiago Bernabeu Stadı'nda oynadıkları Real Madrid maçında da fileleri havalandırarak takımına 3 puanı getiren Arda, önemli bir gole imza attığı için mutlu olduğunu dile getirerek, "Bu gol için Allah'a ne kadar şükretsem azdır. Allah, hayattaki bütün hayallerimi bana nasip ediyor. Ben de bütün samimiyetim ve iyi niyetimle hayal kurmaya devam ediyorum. İnşallah, gelecek hedeflerim de gerçekleşir. Real Madrid'e gol atıp Bernabeu'da kazanmak çok güzel bir duyguydu" ifadelerini kullandı.

Gol atmaktan daha çok asist yapmanın kendi için daha değerli olduğunu ve Real Madrid'e attığı gol sonrası sevincin sitem olarak yorumlanmasını yanlış bulduğunu kaydeden milli futbolcu, şöyle konuştu:

"Hiç kimseye bir kızgınlığım, sitemim yok. Çok güzel zamanlar geçiriyorum. 27 yaşındayım ve futbol kariyerimin belki de en başarılı, en güzel zamanlarını ve kendimi en iyi hissettiğim dönemini geçiriyorum. Sadece kaybettiğimiz milli maçtan sonraki üzüntü ister istemez içimdeydi. Çünkü ben çok fazla profesyonel ruhla yaşayan, 'dün yenildim, bugün hayat devam ediyor' diyen bir futbolcu değilim. Onun üzüntüsünü yaşamak çok normal."

 "Büyük futbolculardan kurulu bir takım değiliz"

Milli takıma ilişkin de görüşlerini paylaşan Arda Turan, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası elemeleri grup maçında İzlanda karşısında aldığı farklı yenilgi nedeniyle üzüntüsünün devam ettiğini vurguladı.

Türkiye'nin oyuncu kalitesinin farkında olması gerektiğini belirten Turan, "Bir defa haddimizi ve ne olduğumuzu bilmek lazım. Tabii ki bir kalitemiz var ama kendim de dahil, çok büyük futbolculardan kurulu bir takım değiliz" değerlendirmesinde bulundu.

Milli takımın gruptan çıkması için galibiyet serisi yakalaması gerektiğini vurgulayan Turan, "Ayaklarımız yere çok basmıyor. Yani ne olduğumuzu bilmemiz lazım. Bundan sonrası için öncelikle galibiyet serilerine başlayıp, kendimize güvenimizi kazanmalıyız. Bunun için Çek Cumhuriyeti ve Letonya maçları bizim için önemli" ifadelerini kullandı.

Grupta henüz tek maça çıktıklarına dikkati çeken Arda, "Önce kendimizi bilir ve kontrol edersek, taraftarımızla Çek Cumhuriyeti karşısında iyi bir başlangıç yapabiliriz. İzlanda'ya kötü kaybettik ama deplasmanda kaybetme hakkınız vardır. Şimdi alınacak 27 puan var. Yani çok maç var. Sabırlı olmak lazım. Elimizden gelenin en iyisini yapıp gruptan çıkmaya çalışacağız" dedi.