İSTANBUL

Dünya ve olimpiyat şampiyonu Hollandalı eski kadın yüzücü Inge de Bruijn, İstanbul Boğazı'nın soğuk sularına girip, hemen çıkacağını, soğuk suyu hiç sevmediğini söyledi.

İstanbul Boğazı'nda yarın yapılacak Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı'nın onur konuğu olan Hollandalı eski yüzücü Inge de Bruijn, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yarışta yer almayacağını, sadece yarışın açılışını yapacağını hatırlatarak, "Burada olmak benim için muazzam bir deneyim. Çünkü Samsung Boğaziçi Kıtalararası Yüzme Yarışı, Avrupa ve Asya'yı birbirine bağlayan eşsiz bir yarış. Genç ve yaşlı yarışmacılar var. Onlara destek olacağım. Burada gösteri için yüzeceğim, yarışta olmayacağım" dedi.

Daha önce İstanbul Boğazı'ında yüzebileceğini hiç düşünmediğini vurgulayan Inge de Bruijn, şöyle devam etti:

"Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi davet ettiği zaman çok heyecanlandım. Daha önce Ian Thorpe ve Mark Spitz açılışı yaptılar. Kendi açımdan baktığım zaman soğuk suya dalacağımı düşünüyorum. Bana korkutucu geliyor. Çünkü soğuk suyu hiç sevmiyorum. Bu yüzden gösteride, boğazın soğuk sularına girip, hemen çıkacağım. Sadece açılış yapmış olacağım."

"Türkiye'de gitmediğim yer kalmadı"

Röportaj sırasında zaman zaman Türkçe kelimeler kullanan Hollandalı eski sporcu, Türkiye'ye daha önce çok sık geldiği için biraz Türkçe kelime bildiğini kaydetti.

Türkiye'de birçok yeri gördüğünü anlatan Inge de Bruijn, "Türkiye'ye daha önce bir çok kez geldim. Doğusuna, batısına, kuzeyine, güneyine... Yani Türkiye'de gitmediğim yeri kalmadı. Küçükken farklı yerleri görebilmek için hostes olmak isterdim. Seyahat etmeyi çok seviyorum. Türkiye'de olmak beni çok mutlu ediyor. Çünkü insanları çok iyi, yemekleri, havası ve kültürü çok güzel" diye konuştu.

"Sneijder ve Kuyt başarılı"

Inge de Bruijn, Hollandalı futbolcular Sneijder ve Kuyt'ın Türkiye'de ve milli takımda başarıyla oynadıklarını dile getirdi.

Hollandalı sporcuların birbirleriyle temas içinde olduğunu anlatan Inge De Bruijn, şöyle konuştu:

"Hollandalı bütün sporcuların ister yüzücü olsun, ister futbolcu olsun bir şekilde birbirleriyle temasları var. Çünkü çok yüksek derecede eğitim alıyorlar, belirli bir performanstan geçiyorlar. Bu eğitim süresince de çeşitli etkinliklerde birbirlerine destek oluyorlar. Dünya Kupası'nda final oynayamadık, ama futbolcuların ellerinden geleni yaptığını düşünüyorum. Türkler, Kuyt ve Sneijder burada oldukları için gurur duymalılar. Çünkü onlar çok iyi oyuncular. Hem milli takımda çok iyi oynuyorlar hem de aynı zamanda Türkiye'de de başarılı olduklarını düşünüyorum."

"Türkiye, Bowman ile fark yaratabilir"

Inge de Bruijn, rekortmen ABD'li yüzücü Michael Phelps'in antrenörü Bob Bowman ile çalışan Türk Milli Takımı'nın başarılı olacağını düşündüğünü ifade etti.

"Böyle bir şey her zaman bir artıdır. Bir adım atmak demektir" diyen Hollandalı eski yüzücü, "Çünkü iyi yüzücüler, iyi antrenörler kendi deneyimlerini, özellikle şampiyonlukla ilgili deneyimlerini aktarabiliyor. Ben de Bowman'ın, ABD'nin böyle bir deneyimini buraya taşımasının Türk Milli Takımı açısından çok büyük bir şey olduğunu düşünüyorum. Türkiye'nin böyle taze bir rüzgarla beraber fark yaratabileceğini düşünüyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

"Geçilmez Inky" lakaplı Bruijn, kariyerinde 4'ü altın, 8 olimpiyat madalyası ve 5 dünya şampiyonluğu elde etti. Hollandalı eski yüzücü, 1999-2001 yıllarında "Avrupa'nın En İyi Kadın Yüzücüsü", 2000-2001 yıllarında "Dünyanın En İyi Kadın Yüzücüsü" unvanlarını aldı.