SİVAS -  Süper Lig ekiplerinden Demir Grup Sivasspor'un kulüp başkan vekili Erdal Sarılar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iyi bir Sivasspor taraftarı olduğunu ve 1973'ten beri Sivasspor'un hiçbir karşılaşmasını kaçırmadığını belirtti.

Sivasspor'da ilk kez 1996-1997 yıllarında Osman Seçilmiş döneminde yönetime girdiğini anlatan Sarılar, "Sivasspor bugünlere geldiyse Osman Seçilmiş döneminde atılan temeller sayesinde geldi. Osman Seçilmiş'in 2. yılında mali işlerde birtakım karışıklıklar oldu. Arkadaşlar mali işlerin başına benim geçmemi istedi. Bunun üzerine Sivasspor'da mali işleri yapmaya başladım." diye konuştu.

Erdal Sarılar, Mecnun Otyakmaz'ın başkanlık yaptığı dönemlerde de mali işlere baktığını, 22 yıldır yönetimde olduğunu ve sadece iki yıl mali işlere bakmadığını dile getirdi.

Sivasspor'un Osman Seçilmiş'ten bu yana denk bütçe anlayışıyla yönetildiğini vurgulayan Sarılar, "Mecnun Otyakmaz gelince bu düzen bozulur' diye düşündüm ama sağ olsun Mecnun başkan gelince bana Erdal, 'her şeyi sen idare et, bizi borçlandırma' dedi. Mecnun başkanın da çok büyük destekleri ile oluyor. Yani ben yaptım benim sayemde oluyor denilmesi, en sinir olduğum kelimedir. Mecnun başkanın icazetleri ile denk bütçe şeklinde götürüyoruz." ifadelerini kullandı.

"Aralık maaşları dahil hepsini ödedik"

Erdal Sarılar, 2 yıl önce TFF 1. Lig'e düştüklerinde çok korktuğunu anlatarak, şunları kaydetti:

"Mecnun başkana 'biz 1. Lig'e düştük ama kafa olarak düşmedik' dedim. Çünkü aynı otellerde kalacağız, sözleşmeler devam ediyor. John Boye 550 bin avro, bir başka futbolcumuz 500 bin avro, Burhan Eşer 2 milyon 50 bin lira alıyor. Bizim gelirimiz ise 8 milyon. Başkan bana 'bütçeyi düşürürüz' dedi. Allah da yardım etti. Ben buna çok inanıyorum. İnsan kafasında 'ben bunu ödeyeceğim' derse Allah yardım ediyor. Tabii bu arada Aatıf Chahechouhe'yu sattık. 32 milyonluk bütçe yaptık. Yıl sonunu da 48 milyonla bitirdik. 46 milyonu topladık. 2 milyon borç ile devrettik. Nasıl bir para geldi, nasıl ödendi, inanamıyorum. O ligin geliri 9 milyon. Allah dört katını nasip etti. Şampiyonluk primi borcumuz vardı. 5 milyonluk şampiyonluk primi bonusu vardı. Sonradan o borcu devrettik. Allah'a şükür giden futbolcuların hepsine ödeyerek, çeklerini vererek bitirdik. Sadece futbolcuların maç başı alacakları var. Aralık maaşları dahil hepsini ödedik. Maç başları da toplam 1 milyon lira, bizim de zaten bankada o kadar paramız var. Yani sıfır borcumuz var."

TFF 1. Lig'den Süper Lig'e yükselen takımlara 50 milyon lira verileceği yönünde asılsız haberlerin kendilerini zor duruma düşürdüğünü dile getiren Sarılar, böyle bir para almadıklarını belirtti.

Borçları olmadığı için ekonomik olarak rahat durumda olduklarına dikkati çeken Sarılar, "Ama paramız da yok. O rahatsızlığımız var. Transfer yapacağız paramız yok. Ancak borcumuz da yok." ifadesini kullandı.