ŞANGHAY - Galatasaray'ın transfer ettiğini duyurduğu Didier Drogba'nın kulübü Şanghay Shenhua, Drogba'nın halen sözleşmeli futbolcuları olduğunu açıkladı.

Kulübün resmi internet sitesinde yer alan açıklamada, Galatasaray'ın resmi internet sitesinde Drogba'nın bu takıma transfer edildiğinin duyurulduğu ifade edilerek, ''Galatasaray'ın, kulübü ile sözleşmesi sona ermemiş olan futbolcuları ile kurallara aykırı temasından ötürü büyük şaşkınlık yaşandığı'' belirtildi.

Drogba ile 2012'nin Temmuz ayında 1,5 yıllık senelik bir sözleşme yaptıkları dile getirilen açıklamada, ''Drogba, sözleşmeli futbolcumuz ve Şanghay Shenhua ile imzalamış olduğu kontrat henüz sona ermedi'' denildi.

Didier Drogba'nın Şampiyonlar Ligi'nde forma giyme isteğini anlayışla karşılandıı ifade edilen açıklamada, ''Futbolcunun kendileri ile imzalamış olduğu kontratın gereğine uyması gerektiği'' görüşü vurgulandı.

Açıklamada ayrıca, Şanghay Shenhua kulübünün haklarının daha fazla zarar görmesini önlemek adına konuya ilişkin hazırlayacakları kapsamlı raporu FIFA'ya iletileceği bildirildi.