İSTANBUL

Fenerbahçe Teknik Direktörü Vitor Pereira, UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda karşılaşacakları Shakhtar Donetsk'i, 28 Temmuz Salı günü yapacakları ilk maç öncesi iyi analiz ettiklerini, Ukrayna temsilcisinin kendileri adına çok fazla gizli yönü bulunmadığını söyledi.

Fenerbahçe Can Bartu Tesisleri'ndeki antrenmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Portekizli çalıştırıcı, takımın son durumunu anlatıp, rakiplerini değerlendirdi.

Toplantı öncesi 47. yaş günü nedeniyle basın mensuplarının kendisi için hazırladığı pastayı kesen Pereira, esprili bir şekilde 40 yaşında olduğunu, her yıl daha da gençleştiğini belirtti.

Shakhtar Donetsk Teknik Direktörü Mircea Lucescu ile daha önce çok kez karşı karşıya geldiklerini, kendisini iyi tanıdığını belirten Pereira, Ukrayna temsilcisini çok iyi analiz ettiklerini anlattı.

Günümüzde kulüplerin geldiği teknik seviyede takımların çok fazla gizli yanlarının kalmadığını vurgulayan Pereira, şu ifadeleri kullandı:

"Lucescu da beni çok iyi tanıyordur. Bu seviyedeki yarışmacı takımlar birbirlerini iyi analiz ediyorlar. Biz de iyi bir analiz süreci geçirdik. Gizli yanı fazla olmayan bir takım. Çok güçlü bir ekip ama mükemmel değiller. Kontrol edilebilecek yanları var, eksikleri var. Bu yanların üzerine gideceğiz. İyi yanları var, kötü yanları var. Tıpkı bizim eksik ve iyi yanlarımız olduğu gibi. Rakibi gayet iyi tanıdığımızı düşünüyorum." 

Futbolda mücadeleci ve yarışmacı bir takım olmanın kendisi için önemli olduğunu anlatan Pereira, Shakhtar Donetsk karşısında kendi kişiliğini ve oyun anlayışını sahada görmek istediğini belirterek, "Profesyonel çerçevede işinizi iyi yapmak önemlidir. Buna inanıyorum. Yarışmacı olmak kadar karakter de önemli. Sahada benim kişiliğimi, futbol anlayışımı yansıtan yarışmacı, mücadeleci bir takım görmek istiyorum. Yaptığı işten gurur duyan bir takım görmek istiyorum. Hem bu maçta hem de bütün sezon boyunca" diye konuştu.

"Kazanmaya giden yol, kalitemizi görmelerinden geçiyor"

Taraftarın takımdan beklentisinin yüksek olduğunu bildiğini aktaran Pereira, kendilerinin yeni rakiplerinin ise uzun süredir bir arada olduğunu anımsatarak, şunları kaydetti:

"Yeni transferler için çok heyecanlı olduklarını biliyoruz. Farklı bir oyun oynamaya çalışıyoruz ve sadece 3 haftadır bir aradayız. Rakibimiz yıllardır aynı teknik adamla çalışan bir takım. Kaç yıl olduğunu bile hatırlamıyorum. Hep aynı oyun sistemini oynamaya çalışan bir takım. Şampiyonlar Ligi tecrübesi yüksek bir takıma karşı oynamaya çalışacağız. Maçın başından sonuna kadar taraftar desteğini arkamızda hissetmek istiyoruz. 12. adama ihtiyacımız var. Bu desteği göstermelerini istiyoruz."

"Futbolcuyken atamadığım golleri kulübede atıyorum"

Vitor Pereira, maçlarda saha kenarında yaşadığı heyecanı espriyle değerlendirerek, "Futbolcuyken atamadığım golleri kulübede atıyorum" dedi.

Portekizli teknik adamların "sıcak insanlar" olduklarını dile getiren Pereira, görev yaptığı maçları hissetmek istediğini anlatarak, şunları söyledi:

"Hafta boyu maç gününü bekliyorum. Ben de oynamak zorundayım, her dakika takımı organize etmeliyim diye düşünüyorum. Hayat tarzım bu, futbola bakış açım bu. Kulübede her maç bir golüm var. Futbolcuyken atamadığım golleri şu anda atıyorum. Benim goller sanal olacak belki ama kafayla da ayakla da atacağım. Her türlü olacak. Hiçbir zaman kaçırmıyorum golleri."