ANTALYA

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, devre arası hazırlıklarını Antalya'nın Belek beldesinde sürdüren sarı-lacivertli ekibin kamp yaptığı otelin sahasında düzenlediği basın toplantısında, şampiyonluğun en büyük adayı olduklarını belirtti.

TFF Süper Kupa'yı kazanıp, ligin ilk bölümünü lider bitirerek, ilk iki hedeflerini gerçekleştirdiklerini dile getiren Kartal, "Kısa vadeli hedefimiz olan TFF Süper Kupa'yı kazandık. Orta vadede 6. ve 8. haftada teknik ve fizik olarak yükselişe geçerek, ilk yarıyı lider bitirmeyi planladık. Uzun vadeli planımız ise şampiyon olmak. Kısa ve orta vade hedeflerine ulaştık. Şu andan itibaren uzun vadeli hedefimize ulaşabilmek için güzel bir ortamda çalışıyoruz. Sezon sonunda inşallah şampiyon olacağız" diye konuştu.

Takıma sezon başında FIFA Dünya Kupası'nda oynayan futbolcuların geç katıldığını hatırlatan İsmail Kartal, "Kolay değil. Zamana ihtiyacımız vardı. Çok çalıştık bu zaman içinde. Çok uğraştık. Altını çizerek söylüyorum, son hedefe gidebilmek için çok iyi ortamımız var. Gerçekleştirmek için elimizden gelenin en iyisini yapmaya devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Ligin kalan bölümünde işlerinin daha zor olduğuna vurgu yapan sarı-lacivertli teknik adam, "Ligde 8 içeride, 10 dışarıda maçımız var. İçeride derbileri, dışarıda da daha fazla maç kazanarak şampiyon olabiliriz. Bunun bilincindeyiz. İlk yarıdan daha fazla puan alarak şampiyonluk hedefine emin olarak ilerlemek istiyoruz. Şampiyonluk yolunda küçük de olsa avantajımız var. Deplasmanda daha fazla maç kazanmalıyız. Şampiyonluk yolu da buradan geçer" ifadelerini kullandı.

"Hücuma bir oyuncu alabiliriz"

İsmail Kartal, Eskişehirsporlu futbolcu Erkan Zengin'in transferini istediğini, ayrıca bir hücum oyuncusu da alabileceklerini belirtti.

Erkan Zengin konusundaki son gelişmeleri bilmediğini aktaran Kartal, sözlerine şöyle devam etti:

"Gelişmelerden herhangi bir bilgim yok. Erkan Zengin konusunda gelişmeleri başkanımız ve yöneticilerimiz biliyor. Hücuma bir oyuncu alabiliriz. Takip ediyoruz, araştırıyoruz. Bununla ilgili çalışmaları başkanımız yapıyor. Hücum anlamında kanat olur ya da merkez santrfor olabilir. Bakıyoruz. Ama kesin bir şey yok. Başkan ve yöneticiler karar verecek. Devre arası transfer kolay değildir. İstediğimiz şartlar oluşursa alabiliriz. Erkan'ın dışında 'yüzde 100 alabiliriz' dediğimiz bir hamlemiz yok."

Bursasporlu Ozan Tufan'ın transferi konusunda ise tecrübeli teknik adam, yeşil-beyazlı kulübün istediği yüksek bonservis rakamından dolayı bu transferin gerçekleşme ihmalinin zor olduğunu kaydetti.

Diego ve Emenike hakkında

Sezonun ilk bölümünde fazla forma şansı bulamayan Diego'nun çok iyi çalıştığını anlatan Kartal, "Diego, 24 kişilik kadromuzun oyuncusu. Daha öncede söyledim, Spor Toto Süper Lig sert bir lig. O da buraya adapte oluyor. Oynamaya başlarken sakatlık yaşadı. Ara verdi. Ama Diego çalıştığı sürece, ki iyi çalışıyor, her an oynayabilir" şeklinde konuştu.

Emenike'nin oynamadığı zaman mutsuz olmasının doğal olduğunu vurgulayan sarı-lacivertli teknik adam, şunları kaydetti:

"Emenike, gol atamadığı için ve dışarıda kaldığı için zaman zaman tepki gösterebilir. Bu ilk ve son olmayacak. Dünyanın her takımında olabilir. Biz teknik direktörler oyuncuları kazanmak için görevliyiz. Basının yazdığı gibi olsaydı, 3 oyuncumuzu kazanamazdık. Bizim 3 transferimiz var. Caner, Emenike ve Bruno Alves. Bir oyuncuyu kaybetmek çok kolay, önemli olan o oyuncuyu takıma monte etmektir. Emenike çok temiz bir çocuk. Hiçbir sorunumuz yok. Ben şeffaf ve açık bir insanım. Kimseyle sıkıntım olmaz. Biz bir aileyiz. Bir sorun varsa da kendi içimizde hallederiz."

Forvet oyuncularının zaman zaman yerlerini değiştirdiklerini dile getiren Kartal, "Forvetlerimiz hem oyun içinde hem de ilk 11'de değişerek oynuyor. Son iki maçta Sow ilerdeyken takım iyi oynadı. İstanbul Başakşehir maçında beklentimizin üzerinde oynadık. Bu oyunumuzun üstüne ikinci yarıda daha fazla koymak istiyoruz. Bunun için gece gündüz çalışıyoruz" diye görüşlerini aktardı.

"Yabancı sınırı derin bir konu"

İsmail Kartal, gelecek sezon uygulanacak yeni yabancı oyuncu kuralıyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Konuyla ilgili yöneltilen soru üzerine Kartal, "Yabancı sınırlaması çok önemli ve derin bir konu. Şu an burada cevap vermek istemiyorum. Başkanımız ve kulübümüz araştırınca, hep beraber bir araya gelince, kulüp olarak açıklama yapacağız" demekle yetindi.

"Verilenden fazla verilmeyen penaltımız var"

Teknik direktör Kartal, bu sezon kazandıkları penaltılardan fazla kendi lehlerine verilmeyen penaltılar olduğunu savundu.

Kartal, üçüncü bölgede topla en fazla oynayan takım oldukları için daha çok penaltı kazandıklarını anlatarak, "Üçüncü bölgede fazla oynadığımız için tabii ki fazla penaltı alacağız. O bölgede en üretken takım biziz. Asıl verilmeyen penaltılarımız konuşulmalı. Attığımızdan fazlası verilmedi" diyerek düşüncelerini dile getirdi.

Futbolu, bilime dayalı olmayan ancak bilimsel verilerle desteklenen bir spor olarak tanımlayan Kartal, istatistiklere önem verdiğini ve Türkiye'nin en fazla koşan takımı olduklarını kaydetti.

"Kolay kolay kimse uzun süre kalamaz"

Takımın başında 10 yıl kalması durumunda neler yapabileceğinin sorulması üzerine İsmail Kartal, şu cevabı verdi:

"Kolay kolay kimse uzun süre kalamaz. Ben Fenerbahçeliyim. Uzun yıllar hizmet etmek isterim. Uzun yıllar burada kalıp bir sistemi oturtmak kolay değil. Fenerbahçe'ye altyapıdan oyuncular kazandırmak, aşağıdan oyuncu gelmiyor imajını silmek isterim. Bunlar uzun vadeli yatırımlar. Sabır isteyen işlerdir. Türkiye'de zor biraz."

"Karamsarlığa kapılmadım ama üzüldüm"

Ligin ilk bölümünde hiçbir zaman karamsarlığa kapılmadığını ifade eden İsmail Kartal, ancak üzüldüğü dönemler olduğunu aktardı.

Özellikle kendi sahalarında oynadığı maçlardan sonra üzüldüğü zamanlar olduğunu anlatan Kartal, sözlerini şöyle tamamladı:

"Karamsarlığa kapılmadım ama zaman zaman üzüldüğüm dönemler oldu. Çok karakterli oyuncularım var. Onları çok seviyorum. Kendime ve ekibime çok güveniyorum. Yükselişimizi herkes gördü. Oyuncularımla lider olmanın mutluluğunu yaşıyorum. Bir numaralı şampiyonluk adayı olduğumuzu kanıtladık. Hiçbir zaman bırakmayı düşünmedim. Ben Fenerbahçeliyim. Dışarıdan gelmedim. Yüzümün akıyla görevimi yapmak ve başkanımıza verdiğim sözü tutmak için çalışıyorum."