İSTANBUL-  Evsahibi olarak çıktığı karşılaşmada Kasımpaşa'yı 2-0 mağlup ederek Spor Toto Süper Lig'de 10. haftayı 3 puanla kapatan Beşiktaş, yeniden yapımı için inşaat çalışmaları süren İnönü Stadı'ndan ayrıldıktan sonra iç saha maçlarında başarılı bir grafik çizdi.

Stadı olmadığı için zaman zaman sorunlar yaşayan ve bu süreçte iç saha maçlarını 4 ayrı statta oynamak zorunda kalan siyah-beyazlılar, beklenenin aksine iç saha maçlarını oynadığı geçici statlarda iyi sonuçlar aldı.

"Kara Kartallar", bu süreçte iç saha maçlarını Atatürk Olimpiyat Stadı, Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı, Ankara Osmanlı Stadı ve son olarak da Başakşehir Fatih Terim Stadı'nda oynadı.

27 maçta sadece 2 derbiyi kaybetti

Beşiktaş, İnönü Stadı yıkıldıktan sonra 4 farklı statta Spor Toto Süper Lig ve Avrupa kupalarında toplam 27 resmi maça çıktı.

Bu 27 maçın 15'inde sahadan galibiyetle ayrılan siyah-beyazlılar, 10 kez berabere kaldı, sadece 2 kez mağlup oldu.

"Kara Kartallar", bu dönemdeki 2 yenilgisini Galatasaray ve Fenerbahçe derbilerinde aldı. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda geçen sezonun 5. haftasında oynadığı Galatasaray derbisi, sarı-kırmızılılar 2-1 öndeyken çıkan olaylar nedeniyle hakem tarafından tatil edildi. Daha sonra Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu kararıyla Beşiktaş, derbiyi 3-0 hükmen kaybetti. 

Beşiktaş, bu sezon tek yenilgisini ise Fenerbahçe derbisinde yaşadı. 8. haftada yine Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yapılan derbide, Beşiktaş sahadan 2-0 yenik ayrıldı. 

22 lig maçına çıktı

Siyah-beyazlılar, bu dönemde Süper Lig'de 22 iç saha maçı yaptı.

Bu karşılaşmalarda 12 galibiyet, 8 beraberlik alıp, 2 kez mağlup olan "Kara Kartallar", 44 puan topladı.

Beşiktaş, ligdeki iç saha maçlarında 35 gol atıp, kalesinde 18 gol gördü.

Avrupa'da yenilgisi yok

Beşiktaş, İnönü Stadı'ndan ayrıldıktan sonra Avrupa kupalarında iç saha yenilgisini unuttu.

Siyah-beyazlılar, Atatürk Olimpiyat Stadı'nda oynadıkları 5 Avrupa kupası maçında da taraftarlarına mağlubiyet üzüntüsü yaşatmadı. Beş maçta 3 galibiyet, 2 de beraberlik alan Beşiktaş, geçen sezon Tromsö'yü 2-0, bu sezon ise Feyenoord'u 3-1, Partizan'ı 2-1 yenmeyi başardı.

"Kara Kartallar", İngiltere'nin güçlü ekiplerinden Arsenal ile golsüz, Yunanistan'ın Asteras takımıyla da 1-1 berabere kaldı. 

Avrupa kupalarında iç sahada yaptığı 5 maçta 8 gol atan siyah-beyazlılar, kalesinde 3 gol gördü.

Beşiktaş, İnönü Stadı'ndan ayrıldıktan sonra Ziraat Türkiye Kupası'nda iç saha maçı oynamadı. Siyah-beyazlılar, geçen sezon deplasmanda Bucaspor'a yenilerek, kupanın dışında kalmıştı. 

Yenilgiler Atatürk Olimpiyat Stadı'nda

Beşiktaş, söz konusu süreçte 2 derbi mağlubiyetini Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yaşadı. 

Bu statta toplam 21 maça çıkan siyah-beyazlılar, 11 galibiyet, 8 beraberlik alıp, 2 kez de yenildi. Atatürk Olimpiyat Stadı'nda 28 gol atan "Kara Kartallar", 16 gol yedi. 

Beşiktaş, Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda yaptığı 4 maçta 2 galibiyet, 2 beraberlik aldı, Osmanlı ve Başakşehir Fatih Terim statlarında oynadığı birer maçtan da galibiyetle ayrıldı. 

Beşiktaş'ın 27 maçlık serüveni

Beşiktaş'ın söz konusu dönemde iç sahada 4 farklı statta oynadığı 27 resmi maçın dökümü şöyle:

 

  Organizasyon O G B M A Y
Süper Lig 22 12 8 2 35 18
Avrupa kupaları  5  3 2 0  8  3
TOPLAM 27 15 10 2 43 21