ANKARA - Üç kez Dünya Supersport Şampiyonu olarak bir ilke imza atan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu'na nazar değdi. Şampiyonada bu sezon çıktığı 4 yarışın 2'sinden puansız dönen Sofuoğlu, İspanya Aragon yarışında motosikleti arızalandığı, hafta sonu ise İtalya'daki Monza yarışında kaza yaptığı için yarış dışı kaldı.

İngiltere'de, 26 Mayıs'ta yapılacak Donington yarışına, memleketi Sakarya'nın Akyazı ilçesinde hazırlanan milli motosikletçi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yaşadığı şanssızlıkların önüne geçmek istediğini dile getirdi. 

Monza yarışında birinci geleceğini düşünürken, yarış dışı kalmasıyla hayal kırıklığına uğradığını anlatan Sofuoğlu, "Monza iyi olduğum pistlerden biriydi. Yarışa iyi başlamıştım. Arkadaki gruptan kopmuş, arayı da açmaya başlamıştım. Ancak hiç beklemediğim bir şekilde motosikletten düştüm. Yarışı en iddialı rakibim İngiliz Sam Lowes kazandı" diye konuştu.

Kurban kesecek

Kenan Sofuoğlu, bu sezon aksiliklerin peşini bırakmadığını, sezonun iyi gitmediğini tekrarladı. Sofuoğlu, "İnşallah bu aksilikler biter ve puan toplamaya başlarım. Son haftalarda yaşadığım aksilikler moralimi bozdu. Aksiliklerin son bulması için kurban keseceğim. Belki bu şekilde sıkıntıyı atlatırız. Adağımı inşallah İngiltere yarışından önce yerine getireceğim" dedi.

Sofuoğlu hedef büyüttü

Milli motosikletçi, kariyerine gelecek yıldan itibaren superbike kategorisinde devam etmek için girişimlere başladığını söyledi. Monza'da, superbike için Kawasaki takımıyla görüşmeler yaptığını belirten Sofuoğlu, "İnşallah yavaş yavaş benim için superbike kapıları açılıyor. Gelecek ay veya temmuzda Japonya'da Kawasaki'nin ana takımıyla testlere çıkacağım. Üç-dört gün boyunca orada test yapacağız. Testler beklediğimiz gibi geçerse, anlaşma şartlarını konuşacağız. Bu uzun bir süreç. Önce testlerdeki sonuçları görmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.