İSTANBUL

Kasımpaşa maçı hazırlıkları için Florya Metin Oktay Tesisleri'nde gerçekleştirdikleri antrenmanın ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Hamzaoğlu, "Şampiyonluk yarışında kopma olacağını sanmıyorum.  En baştan beri de bunu söylüyorum. Yarış sezon sonuna kadar böyle devam edecek. Ligin sonları yaklaştıkça her takımın bir hedefi oluyor. Dolayısıyla her maç, her takım için zor geçecek" dedi.

Hamzaoğlu, fikstür avantajlarının olup olmadığına yönelik bir soru üzerine, "Avantajdan ya da dezavantajdan söz etmek çok doğru olmaz. Çünkü her takımla zor maç olacak. Bugün ligin sonuncusu olan Balıkesirspor ile yaptığımız maçlar bile zorlu geçiyor. Bundan sonra da öyle geçecek" diye konuştu.

Şampiyonluk şansımız yüksek

Hamza Hamzaoğlu, şampiyonluk şanslarının sorulması üzerine, şunları kaydetti:

"Şampiyonluk şansımız yüksek çünkü biz gerçekten iyi oynuyoruz. Takım olarak iyi mücadele ediyoruz. Koşuyoruz, çok fazla pozisyon üretiyoruz. Çok fazla hücum oynadığımız için doğal olarak zaman zaman gol pozisyonları da veriyoruz. Bunları da çok doğal karşılıyorum. Tabi bunları en aza indirmeye çalışıyoruz ama bu kadar hücum oynayan bir takım geride mutlaka açık da verecektir. Önemli olan fazlasını atıp kazanabilmek. "

Zamanlama hatası yaptım

Genç teknik adam öz eleştiride bulunarak, İstanbul Başakşehir A.Ş karşılaşmasında Yasin Öztekin, Blerim Dzemaili değişikliğinde hata yaptığını söyledi. Bu konudaki eleştirileri doğal karşıladığını anlatan Hamzaoğlu, "O anki duygularla maçta yaptığım bir hataydı. Yasin son 5 dakika iyi oynamaya başlamıştı. Dzemaili kenarda beklerken, 'ona tekrar git ısınmaya devam et' diyebilmeliydim. Oyuncumu da düşünerek bunu yapmadım. İyi oynayan Yasin'i zaten daha önce yazmıştık ve değişiklik için ismini bildirmiştik. Değişiklikten vazgeçmedim. Bu benim hatamdı diye düşünüyorum. Biraz daha bekleyip, oyunun gidişatını görmem lazımdı. Kötü niyetle yapılmış bir şey değil bu. Kadromuzda 27 kişi var, ben hepsinin bu çorbada tuzu olsun istiyorum. Mümkün olduğunca her oyuncuma o fırsatı vermeye çalışıyorum" ifadelerini kullandı.

Fenerbahçe- Beşiktaş derbisi

Hamza Hamzaoğlu, Süper Lig'de bu hafta oynanacak Fenerbahçe-Beşiktaş derbisinde hangi skorun kendileri için olumlu olacağına yönelik bir soru üzerine, "Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi çok önemli. İki takım da çok iyi. Fenerbahçe her ne kadar Gençlerbiriği'ne mağlup olsa da iyi bir kadroya sahip, iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Ancak oradan çıkacak sonuçtan ziyade bizim alacağımız sonuç önemli. Biz Kasımpaşa maçına odaklanmış durumdayız, onu düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Sözleşme yenileme konusu

Hamzaoğlu, sezon sonunda sözleşmesinin sona ereceğinin belirtilip, yeni sözleşme imzalayıp imzalamayacağına yönelik bir soruyu da "Yeni sözleşme konusunu şifahen konuşuyoruz ama ben sezon sonuna kadar böyle bir şey düşünmüyorum. İnşallah şampiyon oluruz, sonra yeni gelen yönetimle beraber devam etmek isterlerse oturup konuşuruz. Başkanlık için adaylığını açıklayanlar arıyorlar zaman zaman, destek olduklarını dile getiriyorlar. Ben herkese teşekkür ediyorum" diye cevapladı.