Fenerbahçeli futbolcu Alper Potuk, verdiği röportajda, şampiyonluk yarışından oynadığı mevkiye, sözleşmesini uzatmasından Osmanlıspor maçından sonra yaşananlara kadar birçok konuda açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe'ye geldiği ilk sezon olan 2013-2014'te şampiyonluk sevinci yaşadığını hatırlatan, ancak sonraki sezonlarda bu mutluluğa hasret kaldığını aktaran sarı-lacivertli futbolcu, "Geldiğim ilk sene çok güzeldi. Şampiyonluk yaşadım. Burası büyük bir camia. Sevinci, mutluluğu çok büyük oluyor. Kötü giderken ki duygular da ayrı bir şey. Şampiyonluk sevinci paha biçilemez. Sonraki sezonlarda son haftalarda kaybettik şampiyonlukları. Bu sene iyi giden bir grafiğimizi var. İyi grafiğimizi sürdürerek Fenerbahçe'de şampiyonluk duygusunu tekrar yaşamak istiyorum. Takıma inanıyorum. Arkadaşlarım çok kaliteli ve kişilikli insanlar. Çok güzel hissediyorum ve çok iyi şeyler yaşayacağımızı düşünüyorum. İnşallah böyle olur." diye konuştu.

"Galatasaray'ın puan kaybedeceğini tahmin ediyorduk"

Alper Potuk, sezona çok iyi başlayan ve ilk 13 haftayı lider tamamlayan Galatasaray'ın yaşadığı puan kayıplarına şaşırmadıklarını belirtti.

Galatasaray'ın Süper Lig'e çok iyi başladığını ifade eden Alper, "Galatasaray her maçı kazanıyordu. Böyle gitmeyeceklerini, puan kaybedeceklerini tahmin ediyorduk. Galatasaray'ın bir yerden sonra düşüş yaşamasını bekliyorduk. Beklediğimiz gibi de oldu, fark kapandı. Çok ciddi bir fark olmasa da yine de öndeler. Son haftalardaki performansımızı sahaya yansıtmaya devam edeceğiz. İlk yarının bitmesine 3 maç var ve 3 puanlık sistemde her şey olabilir. Biz kendi işimize bakıyoruz. Rakiplerimiz bizi ilgilendirmiyor. Biz maçlarımızı kazandığımız sürece mutlu bir şekilde ilk yarıyı bitiririz." şeklinde konuştu.

"Osmanlıspor maçı sonrası kötü bir hava vardı"

Sarı-lacivertli futbolcu, Süper Lig'in 11. haftasında Osmanlıspor maçında son dakikada yedikleri gol sonrası 2 puan kaybettikleri için soyunma odasında kötü bir havanın oluştuğunu belirtti.

Bir önceki hafta Kayserispor karşısında 3-1 üstün oldukları maçta galibiyeti alamadıklarını hatırlatan Alper, şöyle konuştu:

"Osmanlıspor maçından sonra soyunma odasına kötü bir hava vardı. Oyuncular olarak maçtan sonra bir toplantı yaptık. Aykut (Kocaman) hoca o ara basın toplantısındaydı. Haberimiz yoktu. Biz kendi üzerimize düşenleri yerine getirmek istiyoruz. Osmanlıspor maçından sonra hocamız da biz de çok üzüldük. Sonrasındaki galibiyetler bize çok iyi geldi."

"Olmazsa olmaz maçımız"

Alper Potuk, Süper Lig'in 15. haftasında 8 Aralık Cuma günü Bursaspor'la oynayacakları maçın önemine dikkati çekti.

Bursaspor'u deplasmanda yenerek galibiyet serisini sürdürmek istediklerini anlatan Alper, şunları kaydetti:

"Fenerbahçe gittiği her deplasmanda statları doldurur. Bazen diğer maçları izliyoruz, bizim maçlardaki kadar dolmuyor tribünler. Bizim gittiğimiz her deplasmanda bir tane boş koltuk göremiyoruz. Bu yüzden her deplasman maçımız zor. Bursa deplasmanında bu yüzden bizi zor bir maç bekliyor. Bursaspor içeride iyi oynayan, iyi taraftarı olan bir takım. Kendimize güvenimiz geldi, bunu devam ettirmek istiyoruz. Bursaspor karşılaşması bizim olmazsa olmaz maçımız. Bu maçı kazanıp devreyi iyi bir yerde bitirmek istiyoruz. İkinci yarıda da iyi devam edip mutlu sona ulaşmak istiyoruz."

Alper Potuk, sezon sonu sona erecek sözleşmesini 4 yıl uzattığını hatırlatarak, sarı-lacivertlilerde uzun yıllar forma giymek istediğini vurguladı.