ADANA

Spor hayatına Adana'da başlayan, ilk yurt dışı turnuvasına 10 yaşında katılan ve ABD Açık Tenis Turnuvası'nda genç çift bayanlarda şampiyon olan 18 yaşındaki milli tenisçi İpek Soylu, dünyanın en iyi 10 tenisçisi arasına girmeyi hedefliyor.

Türkiye'ye ilk grand slam şampiyonluğunu kazandırarak tarihi başarıya imza atan Soylu, AA muhabirine, 6 yaşında ailesinin yönlendirmesi ile Adana Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü'nde başladığı spor hayatını başarıyla sürdürdüğünü söyledi.

Başarıyı yakalamak için çok çalıştığını, adeta "kortlardan çıkmadığını" anlatan Soylu, 10 yaşında katılmaya başladığı yurt dışı turnuvalarında Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini vurguladı.

Uzun süredir grand slamlerde başarı elde edebilmek için çalıştığını aktaran Soylu, ABD Açık Tenis Turnuvası'na yoğun antrenman sürecinin ardından katıldığını bildirdi.

Soylu, turnuvada yaşadıklarını şöyle anlattı:

"Turnuvaya çok iyi hazırlanmıştım. Çalışmalarımın meyvesini aldım. Özellikle final maçında çok heyecanlıydım. Karşılaşmanın son anlarını gerçekten hatırlayamıyorum. Çünkü müsabakaya çok iyi konsantre olmamız gerekiyordu. Maç bittikten sonra partnerimle birbirimize sarıldık ve o anın keyfini çıkardık. Maçı kazandığımızda omzumuzdan bir yük kalktığını hissettik. Çok mutlu oldum. Türkiye'ye bir ilki yaşatmak gurur verici. Hedeflediğim bir başarı oldu. Uzun süredir grand slamlerde başarı elde edebilmek için çalışıyordum. Teklerde beklediğim gibi olmasa da çiftlerde böyle bir başarıya imza atmak benim için gerçekten mutluluk ve gururu verici."

Soylu, bazı sporcuların karşılaşmalara çıkmadan kendisine şans getireceğine inandığı "uğuru" bulunduğunu ancak kendisinin böyle şeylere inanmadığını belirterek, "Öyle şeylere çok inanmıyorum ancak her zaman yanımda taşıdığım bir kolyem ya da yüzüğüm oluyor. Genellikle onları takıyorum. Onun dışında karşılamaya çok iyi hazırlanmaya çalışıyorum" dedi.

 "Yeni ilkler yaşatmak için çok çalışacağım"

Başarılarına yenilerini eklemek için çalışmalarını sürdürdüğünü aktaran Soylu, şöyle devam etti:

"Gelecek yıl ana hedefim, büyükler kategorisinde grand slamlere katılmak. Eleme ve ana tablo oynayabilecek seviyeye gelmek ve sıralamamı buna göre yükseltmek. Türk tenisinin gelişmesi ve yeni ilkler yaşatmak için çok çalışacağım. Ana hedefim, dünyanın en iyi tenisçileri arasında ilk 10'da yer almak. Ancak bu hedefe ulaşabilmek için de küçük küçük hedefler belirleyerek ona göre çalışıyorum."

 "Hülya Avşar'ın spora faydası çok"

Soylu, sanatçı Hülya Avşar'ın Türkiye'de tenisin yayılmasına ve insanların bu spor hakkında fikir sahibi olmasına yardım ettiğini belirterek, kendisiyle bazen tenis turnuvalarında bir araya geldiğini ifade etti.

Avşar'ın, Hülya Cup Tenis Turnuvası düzenleyerek spora katkıda bulunduğunu belirten Soylu, "Hülya Avşar'ın spora faydasının çok olduğunu düşünüyorum" diye konuştu.