MERSİN

Mersin İdmanyurdu Teknik Direktörü Rıza Çalımbay, istifa ettiğini açıkladı.

Rıza Çalımbay, sabah saatlerinde bir basın toplantısı düzenleyerek, Mersin İdmanyurdu'nda bir yıldır devam ettirdiği teknik direktörlük görevini bıraktığını duyurdu.

Sezonun tamamlanmasının ardından yönetimle tekrar görüşüp anlaştığını dile getiren tecrübeli teknik adam, şunları söyledi:

"Bazı şartlar koşarak anlaşmıştım. Çözülemeyen sorunlar nedeniyle istifa edeceğimi yönetime dün söylemiştim. Ben buradan kesinlikle ayrılmak istemiyordum. Şahsi olarak hiçbir problemim yok. Çok güzel bir anlaşmam var ve hiçbir sorun yaşamadan anlaştık. Fakat anlaşırken, transfer yasağınızın bulunmasından dolayı, mevcut kadronun korunmasını istedim.  Ancak bugüne kadar bazı pürüzler vardı ve çözülmedi. Biz görevimizi bırakıyoruz, istifa ediyoruz."

Mersin'e 2 gün önce gelip yöneticilerle görüşme yaptığını anlatan Çalımbay, bazı konularda ortak karar alamadıklarını vurgulayarak, "Haklı oldukları yönler vardır ama ben de bir teknik direktör olarak, bu takıma emeği geçmiş, bu takımın zor günlerinde bulunmuş arkadaşlarımızı dışarıda bırakmanız doğru bir hareket olmadığını düşündüm. Bu oyunculara sahip çıkmamız gerektiğini düşündüm. Bunun bir orta yolunun bulunması, hep beraber yolumuza devam etmemiz gerekiyordu" ifadelerini kullandı.

"Bir teknik direktör olarak bütün oyuncularımı burada görmek istiyordum" değerlendirmesinde bulunan Rıza Çalımbay, "Fikir ayrılığı olduğu için yönetimden izin istedim. Çalışmayacağımı, buraya bir faydam olamayacağını söyledim" dedi.

Çalımbay, yönetimin anlaşma sağlayamadığı Servet Çetin ve Sinan Kaloğlu'nun takımda tutulması gerektiğini belirterek, "Sinan'ın bu takımda ilk 11 çıktığı 2 maçı var ve buna karşın 8 gol atmış. Çok büyük faydası olmuş. Servet bir abi, takım kaptanı olarak 32 maç oynanış. Kalecimiz Nihat Şahin, çok iyi grafik çizmiş bir oyuncu. Bunları takımda tutmamız gerekiyordu. Bunlar halledilmeyince, ben de kırıcı olmak istemedim ve böyle bir karar aldık. Bu oyunculara vefa gösterilmeliydi. Biraz daha fedakar olunsaydı, ben de görevime devam ederdim" diye konuştu.

Başka bir takımla anlaşmadığını söyleyen Çalımbay, "Mersin'e takımın kamp programını hazırlamak için gelmiştim. Kadroyu netleştirip kampa gidecektik ancak sıkıntıların giderilememesi üzerine istifa kararı aldım" şeklinde görüş belirtti.