ANKARA - lmanya Birinci Futbol Ligi (Bundesliga) takımlarından Bayern Münih'te yaklaşık 40 yıldır görev alan kulüp doktoru Hans-Wilhelm Müller-Wohlfahrt ve sağlık ekibi istifa etti.

Basın açıklaması yapan 72 yaşındaki Müller-Wohlfahrt, UEFA Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk ayağında Bayern Münih'in deplasmanda Portekiz temsilcisi Porto'ya 3-1 yenilmesinden "anlaşılmaz nedenlerle" sağlık ekibinin sorumlu tutulduğunu savundu.

Doktor Müller-Wohlfahrt, istifa gerekçesi olarak, "Karşılıklı ilişkilerin başarılı bir şekilde yürümesi için güven gerekir ve bu zarar gördü. Bu nedenle sağlık ekibimle istifa kararı aldık" ifadelerini kullandı.  Bayern Münih kulübü iseistifa kararına ilişkin henüz bir açıklamada bulunmadı.

Bayern Münih'te 1 Nisan 1977'de göreve başlayan Müller-Wohlfahrt, takımda özellikle son dönemde üst üste yaşanan sakatlıkların ardından olumsuz yönde tepkiler almıştı. Bavyera temsilcisinin Porto ile oynadığı karşılaşmada Bastian Schweinsteiger, Arjen Robben, Franck Ribery ve David Alaba gibi önemli futbolcular takımda forma giyemezken, söz konusu futbolcuların yeterli süre geçmesine rağmen tedavi edilemediği öne sürülmüştü.