İSTANBUL - Şu ana dek 12 resmi karşılaşmaya çıkan Fenerbahçe, Pereira'nın forvet oyuncuları arasında değişiklik yaptığı 4 maçta hemen gol bulmayı bildi. Fenerbahçe, ligde ve Avrupa kupalarında ikişer kez bu başarıyı gösterdi. Sahaya sürdüğü ilk 11'ler itibarıyla eleştirilere maruz kalan Portekizli çalıştırıcı, 4 karşılaşmada hücum hattında oyun içinde yaptığı müdahalelerle sonuç aldı. 

"Sarı Kanaryalar", bu 4 maçta sonradan oyuna giren forvet oyuncuların ayağından 5 gol buldu. 

Van Persie 3 gol attı

Kenardan oyuna dahil olan forvet oyuncularından Robin van Persie, 3 kez takımına bu şekilde katkı verdi.

Yedek kalmaktan memnun olmadığını açıklayan Hollandalı futbolcu, takımına 2 kez üstünlük golü kazandırırken, 1 maçta beraberlik golünü kaydetti.

UEFA Avrupa Ligi play-off ilk maçında Atromitos maçında Van Persie, 90. dakikada attığı golle takımının maçtan 1-0 galip ayrılmasını sağladı. Van Persie, bir galibiyet golünü de Spor Toto Süper Lig'de 5. haftada Bursaspor ile oynanan maçta attı. Van Persie 80. dakikada takımını 2-1 öne geçirdi ve mücadelenin bu şekilde bitmesini sağladı.

Hollandalı futbolcu, son olarak ligin 6. haftasında Beşiktaş ile oynanan derbi maçında 65. dakikada skoru 2-2 beraberliğe getiren golü attı. 

Fernandao da kurtardı

Fenerbahçe, son olarak Brezilyalı golcüsü Fernandao ile aynı şeyi başardı.

UEFA Avrupa Ligi'nde A Grubu 2. maçında İskoçya'nın Celtic takımına konuk olan sarı-lacivertli takımda, teknik direktör Pereira'nın yedek soyundurduğu Fernandao sonradan oyuna girdiği karşılaşmada iki kez rakip fileleri havalandırdı.

Hücum hattının katkısı artıyor

Sarı-lacivertli ekipte hücum hattı, gol yollarında katkı vermeye devam etti.

Şu ana dek altışar kez lig ve Avrupa kupası maçlarına çıkan Fenerbahçe, 12 karşılaşmada 17 kez rakip fileleri havalandırdı. "Sarı Kanaryalar", bu gollerin 14'ünü Van Persie, Fernandao, Nani ve takımdan ayrılan Sow ile buldu. Hücum hattındaki bu dört oyuncu, böylece gollerin yüzde 82,3'üne katkı verdi. Fernandao şu ana dek 5 gol atarken, Van Persie ile Nani dörder kez ve Sow da bir kez gol sevinci yaşadı.

Sarı-lacivertli ekipte hücum hattının gerisindeki oyuncular ise golde şu ana dek istenen performansı gösteremedi. Rakip oyuncuların dahi 2 kez kendi kalelerine attığı gollerle sonuç alan Fenerbahçe'nin gerideki oyuncular arasında tek golünü Josef de Souza ile Kasımpaşa maçında buldu.