ANKARA 

Brezilya'nın efsanevi futbolcularından Pele, hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırılmadığını ve sağlık durumunun çok iyi olduğunu açıkladı.

Sosyal paylaşım sitesi Twitter hesabından sağlık durumuyla ilgili bilgiler veren 74 yaşındaki Pele, kendini çok iyi hissettiğini belirterek, "Hastanenin yoğun bakım ünitesine kaldırılmadım, kişisel nedenlerle özel bir odaya taşındım" ifadesini kullandı.

Daha huzurlu bir ortamda tedavisine devam edilmesi için oda değişikliğine ihtiyaç duyduğunu belirten Pele, "Hastanede ziyaretime gelenlere her ne kadar müteşekkir olsam da tedavimin daha sakin bir ortamda sürmesini istiyorum" mesajını yazdı.

Pele, sevenlerinin sevgisi ve gösterdiği ilgiden memnuniyet duyduğunu vurgulayarak, "Tanrıya şükür, ciddi bir sağlık sorunum yok. Tatil günlerimi ailemle geçirmeyi dört gözle bekliyorum. Yeni yıla yenilenmiş sağlığımla başlayacağım. Yurtdışı gezilerimi şimdiden planladım" ifadelerini kullandı.

Brezilyalı eski yıldız futbolcunun 8-10 gün içinde hastaneden çıkması bekleniyor.

Pele, kısa bir süre önce başarılı geçen böbrek taşı ameliyatının ardından Brezilya'nın Sao Paulo kentindeki Albert Einstein Hastanesi'nden taburcu edilmişti. Efsane futbolcu, bu kez idrar yolunda yaşadığı sorun nedeniyle 4 gün önce yeniden aynı hastaneye kaldırılmıştı.