SAMSUN

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun 19 Mayıs Stadı'nda oynanan Samsunspor-Karşıyaka maçını izledi.

Maçın ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan Kılıç, "Arkadaşlarımın biraz önce bana verdiği bilgiye göre Türkiye genelinde şu anda 90 bini aşmış passolig kartı başvurusu var" dedi.

Kartların bir bölümünün kulüp logosu taşıdığını, bir bölümünün ise logosuz olduğunu ifade eden Kılıç, şöyle konuştu:

"Bazı konular hakkında tam kamuoyunda anladığım kadarıyla bilgi noktasında bir eksiklik var. Belki arkadaşlar bilgilendirmede eksik kalmış olabilir. Tekrar bir bilgilendirme noktasında çalışmaları için ricada bulunduk kendilerinden. Örneğin şöyle bir şey dile getirildi, 'Her kartta mutlaka ve mutlaka takımınızın logosu olacak, siz bunu koymak durumundasınız'. Böyle bir şey yok. Bu isteğe bağlı bir şeydir. Tamamen vatandaşımızın, taraftarımızın hangi takımla olduğunun kartın üzerinde olmasını ister ise o zaman bu şekilde başvurusunu yapıyor. Gelecek olan passolig kartı, üstünde tuttuğu takımın logosuyla geliyor. Eğer böyle bir şey yapmazsa Futbol Federasyonu logosuyla geliyor."

Fenerbahçe-Beşiktaş derbisi için 11 bin 500 elektronik bilet satışı gerçekleştiğine dikkati çeken Kılıç, "Kombine satın almış olan taraftarlarımız kombineleriyle maçları takip edebilecekler. Bunu da üstüne koyduğumuz zaman bana verilen bilgiye göre 15 bini aşkın da kombinesi var Beşiktaş Spor Kulübü'nün. Onlar da maça gidebilecek. Şu anda satış da devam ediyor" diye konuştu.

"Bedellerin yüzde 47'si kulüplere"
Passolig uygulamasının ilerleyen zamanlarda geri dönüşümünün güzel olacağına inandığını aktaran Kılıç, şunları kaydetti:

"Çünkü statlarımızdaki huzur ortamını sağlayabileceğimize inanıyorum. Şunu da göz önünde bulundurmak gerekiyor. Buradan elde edilen maddi kaynak, maddi kaynaktan kastım bilet parası, kartlarla ilgili ödenen bedellerin yüzde 47'si, bu ciddi bir rakam, doğrudan kulüplere aktarılmak üzere biriktiriliyor ve kulüplere aktarılıyor. Kulüplerin buradan çok ciddi bir maddi geliri olacak. Taraftarlar, kendi kulüplerine çok ciddi destek verebilecekler. Nasıl ki forma satışından kulüplerimiz destek alıyorsa, buradan da destek olacaklar."

Passolig kartının farklı özelliklerinin olduğuna değinen Kılıç, kartın toplu taşımada kullanılma ve kredi kartı özelliğinin de bulunduğunu anlattı.

Kartla ilgili anlaşma sağlanamayan kulüpler olduğunun hatırlatılması üzerine Kılıç, "Bana verilen bilgi doğrultusunda önümüzdeki sezon için görüşmelerin iyi gittiği, bazı farklı görüşler var ama ben Futbol Federasyonumuzun yetkililerinin görüşmelerine, kulüplerimizin yetkililerinin görüşmeleri sonucunda onun da gayet güzel şekilde sonuca bağlanacağına inanıyorum" dedi.