TAŞKENT

Özbekistan'ın başkenti Taşkent'teki Gymnastics Palace Spor Salonu'nda düzenlenen, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ile Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener'in de takip ettiği müsabakada, Yunus Özel, finalde Rus sporcu Chingiz Labazanov ile mücadele etti.

Özel, karşılaşmadan 3-1 yenik ayrılarak şampiyonayı ikinci tamamladı ve gümüş madalya elde etti.

Özel, sabah seansında ilk turda Meksikalı Fernando Gomez'i 8-0 teknik üstünlükle, ikinci turda da Romanya'dan Lonel Puscasu'yu 3-1 yenerek çeyrek finale yükselmişti. Türk güreşçi, çeyrek final müsabakasında Azeri Rasul Chunayev'i 4-1 yenerek yarı finale, yarı finalde de Ermeni Varsham Boranyan'ı tuşlayarak adını finale yazdırmıştı.

İldem'den gümüş madalya

Dünya Güreş Şampiyonası'nda grekoromen stil 98 kiloda Cenk İldem, Rumen Alin Ciurariu Alexuc'u 1-0 yenerek bronz madalyanın sahibi oldu.

Özbekistan'nın başkenti Taşkent'teki Gymnastics Palace Spor Salonu'nda düzenlenen müsabakada, İldem, üçüncülük-beşincilik maçında Rumen Alin Ciurariu Alexuc ile mücadele etti.

Mücadeleden 1-0 galip ayrılan İldem, şampiyonayı üçüncü tamamladı ve bronz madalya kazandı.

İldem, sabah seansında ilk turda Azeri Shalva Gadabadze'yi 2-0, ikinci turda da Finlandiyalı Antero Timo Kallio'yu 3-1 yenerek adını çeyrek finale yazdırmıştı. Milli güreşçi, çeyrek finalde Estonya'dan Ardo Arusaar'ı 1-0'lık sonuçla geçmiş, yarı finalde ise Alman Oliver Hassler'e 5-0 kaybetmişti.