ROMA

Galatasaray Teknik Direktörü Mustafa Denizli, UEFA Avrupa Ligi 2. turunda eşleştikleri İtalya Birinci Futbol Ligi (Serie A) takımlarından Lazio ile çekişmeli maçlar yapacaklarını ve Galatasaray'ın üzerine düşeni yapacağını söyledi. 

Lazio'nun Serie A lideri Napoli ile yaptığı maçı izlemek üzere Roma'da bulunan deneyimli teknik adam, müsabaka sonrası sarı-kırmızılı takımın tur şansı ve UEFA'nın Finansal Fair Play denetimi hakkında açıklamada bulundu.

Denizli, Lazio karşısında amaçlarının turu geçmek olduğunu dile getirerek, "Lazio ile çekişmeli iki maç bizi bekliyor diyebilirim. Galatasaray olarak üzerimize düşeni yaparız" diye konuştu.

Lazio'nun, İtalya'nın iyi takımlarından biri olduğunu belirten tecrübeli teknik adam, "Bu akşam ilk yarıda iyi bir oyun ortaya koymadı ama Lazio'yu tek maç üzerinden değerlendiremeyiz” ifadesini kullandı.

Denizli, Lazio'yu yakından takip ettiklerini kaydederek, "Lazio kurada çıktıktan sonra 8-9 maçını izledik. Her maçı en az 3-4 değişik futbolcuyla devam ettirdi. Bu maçlarda, takip ettiğim kadronun bize karşı oynama ihtimali yüzde 60 ama bütün bunları değerlendireceğiz. Yaptıkları 8-9 maçlık periyotta kullanılan bütün oyuncuları takip ediyoruz" şeklinde görüş belirtti.

Kendisinin kritik dönemlerde kullandığı "yüzde 51 şans" söylemindeki oranının Lazio karşısında değişip değişmediğinin sorulması üzerine Denizli, "Değişmez. Tek maçlarda bizim Galatasaray olarak hep odur. Lazio'ya karşı da odur. Zorlu maçlar olacak ama neticede, her maç öncesi özellikle tur maçlarında düşündüğümüz şey de ortaya koyacağımız olaydır" dedi. 

Lazio'nun yanı sıra kendi takımının son durumuna dair görüşleri de sorulan Mustafa Denizli, "Attığımız gollerden memnunuz ama yediklerimizden memnun değiliz. Özellikle Lazio maçlarında son derece dikkatli olmak mecburiyetindeyiz. Yani ofansif gücümüze güç katarak, defansif hatalarımızı da asgariye indirerek bu turu oynamak zorundayız" değerlendirmesinde bulundu.