İSTANBUL - Beşiktaş'ın savunma oyuncularından Ramon Motta, siyah-beyazlı formayla kariyerinin "en golcü" sezonunu geçiriyor.

Beşiktaş'ın 2013-2014 sezonunda Corinthians'tan kadrosuna kattığı Ramon Motta'nın siyah-beyazlı takımda geçirdiği ikinci yılında, kariyerinin en golcü sezonu oldu.

Spor Toto Süper Lig'de Kasımpaşa ile oynanan maçta bir gol kaydeden ve ligdeki gol sayısını 2'ye yükselten Brezilyalı futbolcu, UEFA Avrupa Ligi ile Ziraat Türkiye Kupası'nda da rakip fileleri birer kez havalandırdı.

Bu sezon 35 resmi maçta görev yapan ve şimdiden 4 gole ulaşan Motta, Brezilya takımlarından Vasco da Gama'yla Serie B'de oynadığı 2009 ve Serie A'da mücadele ettiği 2011 yıllarındaki 3'er gollük sezonları geride bırakarak en çok gol attığı sezona ulaştı.

35 günde 3 gol attı

Beşiktaş ile Sarıyer arasında 4 Aralık'ta Ziraat Türkiye Kupası F Grubu'nda oynanan ve siyah-beyazlı takımın rakibini 4-0 yendiği maçta bu sezon resmi maçlardaki ilk golünü kaydeden Brezilyalı futbolcu, 35 günde ise gol yollarındaki performansını en üst seviyeye çıkardı.

Ligin 24. hafta mücadelesinde 15 Mart'ta Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor'u Ankara'da konuk eden ve maçı 5-1 kazanan Beşiktaş'ta Motta, skoru belirleyen golü attı. Bu maçtan dört gün sonra Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş mücadelesinde Belçika'nın Club Brugge ekibini konuk ederken, siyah-beyazlı takımın 3-1 kaybettiği karşılaşmada Motta takımının tek golünü kaydetti.

Siyah-beyazlı futbolcu, son olarak ligin 27. haftasında 18 Nisan'da oynanan ve Beşiktaş'ın Kasımpaşa'yı 5-1 yendiği maçta da takımının üçüncü golünü atan isim oldu.

Beşiktaş formasıyla 2013-2014 sezonunda 27 resmi maça çıkan Motta, rakip fileleri sadece bir kez havalandırabilmişti. Brezilyalı futbolcu, geçen sezonki tek golünü Beşiktaş'ın ligin 30. haftasında Fenerbahçe ile yaptığı ve 1-1 berabere kaldığı derbi maçta kaydetmişti.

Geçen sezonki hırçınlığı da kalmadı

Bu sezon hücum performansıyla ön plana çıkan Motta'nın bir diğer dikkati çeken özelliği de sahada daha sakin bir yapıyla mücadele etmesi oldu.

Geçen sezon ligde forma giydiği 26 maçta iki kez kırmızı kart gören ve takımını eksik bırakan Motta, bu sezon tüm kulvarlarda görev yaptığı 33 resmi maçta ise kırmızı kart görmedi.

Brezilyalı futbolcu Motta, şu ana kadar ligde oynadığı 21 maçta 5 kez sarı kart gördü.