MANİSA

Futbolda, 2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'nde, mart ayında yapacağı müsabakalar öncesinde Çek Cumhuriyeti ile özel maçta karşılaşan (A) Milli Takım rakibine 2-0 mağlup oldu.

Çek Cumhuriyeti karşılaşmaya golle başladı. 3. dakikada sağ kanattan gelişen atakta Darida'nın pasında ceza alanı içinde topla buluşan Krejci düzgün bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

28. dakikada Çek Cumhuriyeti farkı 2'ye çıkardı. Sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunma oyuncularının ceza alanı dışına çıkardığı topla buluşan Darida'nın attığı sert şutta ceza alanı içinde  Lafata'nın vuruşuyla meşin yuvarlak ağlara gitti: 2-0.

Karşılaşmayı Çek Cumhuriyeti 2-0 önde tamamladı.

2014 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri'ne iyi bir başlangıç yapamayan ve oynadığı 4 maçta 1 galibiyet ve 3 yenilgi alan Milliler, (D) Grubu'nda 22 Mart'ta deplasmanda Andorra ve 26 Mart'ta Türkiye'de oynayacağı Macaristan maçı öncesinde Çek Cumhuriyeti karşısında istediği sonucu alamadı.

Manisa'da ilk milli maç

Bu arada Manisa'nın ilk kez bir milli maça ev sahipliği yaptığı Türkiye-Çek Cumhuriyeti karşılaşmasını Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç da takip etti.

Kılıç, maçtan sonra protokol tribünü çıkışında gazetecilere yaptığı açıklamada, ilk kez bir milli maça Manisa'nın ev sahipliği yaptığını belirterek, ''Daha ziyade bu önemliydi. İnşallah Milli Takım kısa zamanda oturur'' diye konuştu.

Maçın ardından

 (A) Milli Takım Teknik Direktörü Abdullah Avcı, ''İlk yarının başında basit hatadan yediğimiz golün ardından orta saha ile forvet arasındaki mesafenin çok fazla olması bizi zorladı'' dedi.