İSTANBUL 

Dünya Karate Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Türkiye Karate Milli Takımı, 5. Uluslararası Bakü Open Karate Turnuvası'nda ikişer altın, gümüş ve bronz madalya kazanma başarısı gösterdi.

Almanya'nın Bremen kentinde 5-9 Kasım'da gerçekleştirilecek Dünya Şampiyonası hazırlıklarını sürdüren Türk Milli Takımı, Azerbaycan Karate Federasyonu'nun kuruluş yıl dönümüne denk getirilen 5. Uluslararası Bakü Open Karate Turnuvası'na katıldı. Serhedçi Spor Merkezi'nin evsahipliği yaptığı turnuva yıldızlar, gençler ve büyükler kategorilerinde yapıldı. Türkiye, turnuvada büyükler kategorisinde mücadele etti. 16 ülkenin yer aldığı turnuvayı ikişer altın, gümüş ve bronz  madalya ile tamamlayan ay-yıldızlılar, toplamda 6madalya ile evsahibi Azerbaycan'ın ardından genel sıralamada ikinci oldu. 

Serap Özçelik, Tuba Yakan, Merve Çoban, Merve Baltay ve Meltem Hocaoğlu'ndan oluşan Türkiye Kadın Kumite Milli Takımı, başarılı müsabakalar çıkararak takım şampiyonluğunu elde etti. Gökhan Gündüz, Serkan Yağcı, Ömer Kemaloğlu, Enes Erkan ve Yaser Şahintekin'den oluşan Türkiye Erkek Kumite Milli Takımı ise ikincilik kupasını kaldırdı. Kadınlar ferdi kumite +68 kiloda Meltem Hocaoğlu altın madalyayı boynuna taktı, Serap Özçelik 50 kiloda gümüş, 61 kiloda Merve Baltay ile 68 kiloda Merve Çoban da bronz madalya kazanmayı başardı. Erkekler ferdi kumitede Serkan Yağcı ise finalde Azeri Rafael Aghayev'e yenilerek gümüş madalyanın sahibi oldu.

2010 yılından bu yana büyükler, gençler ve yıldızlar kategorilerinde düzenlenen Bakü Open Karate Turnuvası'na katılım gösteren Karate Milli Takımı, turnuva tarihinde kazandığı madalya sayısını 18’e çıkardı.

Diğer yandan, madalya kazanan tüm sporcuları tebrik eden Türkiye Karate Federasyonu Başkanı Esat Delihasan, Dünya Karate Şampiyonası hazırlıkları çerçevesinde sergilenen başarılı performanstan dolayı emeği geçen antrenörlere de teşekkür etti.