BARCELONA 

UEFA Şampiyonlar Ligi yarı final ilk ayağında Nou Camp'ta Bayern Münih ile karşılaşacak Barcelona'nın golcü oyuncusu Lionel Messi ve teknik direktör Luis Enrique basın toplantısı düzenledi.

Yaklaşık 2 yıl aranın ardından ilk defa basın toplantısına katılan Messi, zorlu bir maça çıkacaklarını vurgulayarak, "Bu düzeyde artık favori olmaz. Çok büyük geçmişlere sahip iki takım. Çok zor bir eleme turu. Kafamızda sadece turu geçip finale kalmak var" dedi.

Rövanş için en iyi skoru elde etmeye çalışacaklarını söyleyen Arjantinli yıldız, "Kariyerimin en önemli dönemi olup olmadığını bilmiyorum ama çok önemli bir an olduğu kesin. Final yaklaşıyor ve her kupayı kazanma şansımız var" ifadelerini kullandı.

 Messi, Avrupa'da 100. maçına çıkacak

Barcelona forması ile Bayern Münih karşılaşmasında kariyerindeki 100. Avrupa maçını çıkacak Messi, "Kendimi çok önemli oyuncuların yer aldığı bir takımda görüyorum. Hepimizin hedefleri aynı. Her zaman söylediğim gibi, benim için kişisel başarıdan çok takım başarısı önemli. Geçen sezon hiçbir kupayı kazanma şansımız olmadı. Ama bu sezon hepsini kazanma arzumuz var" diye konuştu. 

Bayern Münih Teknik Direktörü Pep Guardiola'nın geçmişte Barcelona'da elde ettiği başarılar nedeniyle  maç öncesinde Nou Camp'ta taraftarlarca özel bir ilgi görmesinin normal olduğunu belirten Messi, "Pep buradayken her şeyi kazandı ve bu kulübe çok katkı sağladı. Ama maç başladıktan sonra taraftar bu durumu bir kenara bırakacak ve kazanması için takımını destekleyecektir. Barcelona'dan ayrılmasının ardından Pep'le bir kez karşılaştık ama onun haricinde hiç konuşmadık" değerlendirmesinde bulundu.

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique ile Guardiola arasında bir kıyaslama yapılamayacağını da kaydeden Arjantinli futbolcu, "Her teknik direktörün farklı fikirleri var ve kıyaslama yapılamaz. Oyun anlayışlarında değişiklikler yaşanması normal. Her ikisi de futbolculara çok yakın olmaya çalışan, iyi bir takım ilişkisi kuran ve insanlarla iyi ilişkilere sahip isimler" şeklinde konuştu.

"Her iki tarafta birbirini çok iyi tanıyor. Şanslar eşit" diyen Messi, "Kimsenin üzerinde baskı hissettiğini sanmıyorum. Sadece finale kalmak istiyoruz. Bu kulübün büyüklüğüne yakışır bir şekilde bunu başarmaya çalışacağız. Finalin kulüp için anlamını bildiğimizden, baskı değil ama başarma gerekliliği hissettiğimiz düşünülebilir" açıklamasında bulundu. 

Bayern Münih'e farklı yenilerek elendikleri 2013 yılındaki Şampiyonlar Ligi yarı final maçlarının kendisine çok acı verdiğini vurgulayan 27 yaşındaki yıldız, "Ama üzerinden çok zaman geçti. Şimdi her iki takım da farklı. O eleme turundan farklı olacak. Büyük bir takıma karşı oynayacağımızdan ve yarı final olmasından dolayı bu maça daha iştahla çıkacağız" dedi.

Geçen sezon saha içinde ve dışında yaşadıklarından dolayı zor bir yıl geçirmesine rağmen bu sezon kendini iyi hissettiğinin altını çizen Messi, "Dünyanın en iyileri Luis Suarez ve Neymar gibi futbolcular takımda olduğunda her şey daha kolaylaşıyor. Saha içinde ve dışında da onlarla iyi anlaşıyoruz. Maçın gidişatına bağlı olsa da hocamız bize ileride tam bir özgürlük veriyor. Bu sezon yeni bir teknik direktör ile her hafta kendimizi geliştirerek şu anda çok iyi bir düzeye ulaştık" değerlendirmesini yaptı. 

 Luis Enrique: "Avrupa'nın en hareketli maçlarından biri olacak"

Barcelona Teknik Direktörü Luis Enrique ise Bavyera temsilcisinin üst düzey futbolunu Guardiola döneminde daha da ileriye götürdüğünü savunarak, "Defansta çok iyiler ve az gol yiyorlar. Hiç şüphe yok ki Avrupa'nın en iyi takımları arasındalar" diye konuştu.

Maçın favorisi olmadığını belirten Luis Enrique, "Bana göre, Avrupa'nın en hareketli ve ilginç maçlarından biri olacak. Bu akşam Juventus-Real Madrid maçı nasıl heyecanlı olacak ise bizim maç kaçırılmaz. Şampiyonlar Ligi finalinin önemini ve sorumluğunu futbolcularım biliyor" ifadelerini kullandı.

İspanyol teknik adam, hücumda ve savunmada kaliteli bir takıma sahip olmalarına rağmen bireysel yetenekli futbolcuların her maç öne çıktığını ve Barcelona'nın başarısının ardından bu durumun olduğunu da vurguladı. 

Turu geçmek için kazanma arzusu ile rakibe baskı uygulamaları gerektiğini kaydeden Luis Enrique, tendon bağlarında sakatlığı bulunan Jeremy Mathieu'nun maçta forma giyemeyeceğini, Jordi Alba'nın ise oynamaya hazır olduğunu açıkladı.