ANKARA

Bir İspanyol televizyonuna konuşan Enrique, ligde 3-0 kazandıkları Eibar maçının 77. dakikasında Lionel Messi'yi oyundan almak istemesine rağmen yıldız oyuncunun bunu reddetmesiyle ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Barcelona'da futbolcuların saha kenarına alınmasından önce onlarla iletişime geçmesinin normal bir durum olduğunu söyleyen İspanyol teknik adam, "Değişiklik yapmadan önce genellikle oyuncularla konuşuruz ve buna göre karar veririz. Yaşananlar, oyunda kalmayı kimin istediğine bağlı olarak farklı yorumlanabilir. Bundan önce böyle durumlarda ne yaptıysam, bundan sonrasında da aynısı olacak" ifadelerini kullandı.

Lionel Messi'nin takım için çok önemli bir futbolcu olduğunu vurgulayan Luis Enrique, "Her şeyi hesaba katmalıyım ama Messi'nin duyguları ve bana söyledikleri önemli. Bazen yedek kulübesine bakıyorum ve Messi bizde oynadığı için ne kadar şanslı olduğumuzu anlıyorum. Onun sahada yaptıklarından da önemlisi takım için harika bir motivasyon unsuru olması" değerlendirmesini yaptı.

Messi'nin yerine oyundan çıkarılan Neymar da bu durum nedeniyle kızgın olmadığını belirterek, "Leo tarih yazıyor ve bunu anlayabiliyorum. Bir hayranı olarak onun yanında olduğumu hissediyorum. Böyle durumlar futbolun bir parçası. Her zaman sahada olamazsınız" diye konuştu.

Eibar karşısında takımının 3. golüne imza atarak La Liga'daki 250. golüne imza atan Messi, takımının gelecek hafta Real Madrid ile oynayacağı "El Clasico"da bir gol daha atması halinde lig tarihinin en golcü oyuncusu unvanını Telmo Zarra ile paylaşacak.