ANKARA

Amerikan Basketbol Ligi'nde (NBA) Memphis Grizzlies forması giyen Marc Gasol, ayağındaki kırık sebebiyle bir süre, Chicago Bullslu Jimmy Butler ise dizindeki sakatlık nedeniyle 3 ila 4 hafta oynayamayacak.

Batı Konferansı takımı Grizzlies'tan yapılan açıklamaya göre, Portland Trail Blazers'a 112-106 kaybettikleri maçta sakatlanan İspanyol pivot Marc Gasol'ün sağ ayağında kırık tespit edildi. Memphis Grizzlies Genel Menajeri Chris Wallace, 31 yaşındaki all-star pivotun kendileri için çok önemli olduğunu belirterek, "Marc'ın sağlığına kavuşmasına odaklandık. Bir süreliğine sahalardan uzak kalacak. All-Star hafta sonu arasından sonra durumuna ilişkin bilgi vereceğiz" ifadelerini kullandı.

Sakatlanan Butler'ın yerini Pau Gasol alacak

Doğu Konferansı ekiplerinden Chicago Bulls, 5 Şubat'ta 115-110 yenildikleri Denver Nuggets karşılaşmasını 2 çeyrekte terk etmek zorunda kalan Jimmy Butler'ın, sol dizinde zorlama saptandığını ve 26 yaşındaki oyun kurucunun 3 ila 4 hafta sahalardan uzak kalacağını açıkladı.

NBA yönetimi bunun üzerine, 15 Şubat'ta oynanacak 65. All-Star maçında Doğu Karması'nın yedekleri arasında bulunan Butler'ın yerine takım arkadaşı Pau Gasol'ün kadroya dahil edildiğini duyurdu. Bu sezon maç başına 17 sayı, 10,9 ribaunt ve 2 blok üreten 35 yaşındaki İspanyol pivot böylece 6. kez all-star seçildi.