ANKARA - Makaralı Yay Okçuluk Milli Takımı Antrenörü Emre Özdemir, sezonun en önemli yarışması olan Dünya Şampiyonası'na yoğun bir kamp programıyla hazırlandıklarını söyledi.

Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Yunanistan'ın Maraton kentinde yapılan Avrupa Grand Prix'si 1. ayak yarışmasında, hem takım hem de bireysel olarak iyi derecelere imza attıklarını belirtti. Özdemir, "Bireyselde bayanlar ve erkeklerde, takım kategorisinde ise karışıklarda birinci olduk. Avrupa Grand Prix'si birinciliğiyle başladığımız sezonu dünya şampiyonluğu ile noktalamak istiyoruz" diye konuştu.

Makaralı yayda Türkiye'nin iyi bir yerde olduğunu anlatan Özdemir, "Erkekler dünya sıralamasında 9'uncuyuz. Bunu kaybetmemek için de çok çalışıyoruz. Bu yıl hedefimiz dünya şampiyonu olmak ve buna çok yakın olduğumuzu söyleyebilirim. Yaş ortalamamız düşük, genç bir takımız. Buna rağmen çok iyi gidiyoruz" ifadelerini kullandı.

Makaralı yayın olimpiyatlarda yer almadığını hatırlatan Özdemir, 28 Temmuz-2 Ağustos tarihlerinde Danimarka'da yapılacak Dünya Şampiyonası'nda, bayan ve erkeklerde tam takım olarak yarışacaklarını sözlerine ekledi.

Kaptan Elmaağaçlı

Avrupa Grand Prix'sinde bireysel erkeklerde altın madalya kazanan takım kaptanı Demir Elmaağaçlı, sezona iyi başlangıç yaptığı için mutlu olduğunu söyledi.

Tesadüfen başladığı okçuluğun kendisi için bir tutkuya dönüştüğünü vurgulayan Elmaağaçlı, "Çok zor bir spor. Atış anında kendinizi dışarıya tamamen kapatmanız gerekiyor. Değişken hava şartlarından, duygusal iniş çıkışlara kadar her şey hedefe odaklanmanızı etkiliyor. Sürekli kendinizle yarışıyorsunuz. Mental hazırlık önemli. Bu noktadan sonra bırakmam mümkün değil. Okçuluk benim için bir tutkuya dönüştü, hedefim dünyanın zirvesine çıkmak" diye konuştu.

Milli okçu Bostan

Avrupa Grand Prix'sinde bireysel bayanlarda altın madalyaya uzanan Yeşim Bostan da Dünya Şampiyonası'na sıkı bir şekilde hazırlandıklarını kaydetti. Dünyanın en iyisi olup milli formanın hakkını vermeyi hedeflediklerini anlatan Bostan, şunları söyledi:

"Federasyonumuz hiçbir şeyimizi eksik etmiyor. Çok güzel kamplar yapıyoruz. Tüm imkanlara sahibiz. Biz de verilen imkanları en iyi şekilde değerlendirip, ülkemizi gururlandırmak için elimizden geleni yapıyoruz. Amacımız sezonun en önemli yarışması olan Dünya Şampiyonası'nda bayrağımızı göndere çektirmek." 

Emre Özdemir'in antrenörlüğünü yaptığı Makaralı Yay Milli Takımı, Demir Elmaağaçlı ve Yeşim Bostan'ın yanı sıra Gizem Kocaman, Evrim Sağlam, Samet Can Yakalı ve Evren Çağıran'dan oluşuyor.