MADRİD

İspanya 1. Futbol Ligi'nin (La Liga) 3. haftasında Atletico Madrid, deplasmanda Real Madrid'i Arda Turan'ın attığı golle 2-1 yendi.

Maça hızlı başlayan Atletico Madrid, 10. dakikada kornerden gelen topa iyi kafa vuruşu yapan Tiago'nun golüyle 1-0 öne geçti. Geriye düştükten sonra ataklarını sıklaştıran Real Madrid, beraberlik golünü 26. dakikada Cristiano Ronaldo'nun ayağından buldu. Atletico Madridli defans oyuncusu Siqueira tarafından ceza sahasında düşürülen Ronaldo, penaltıdan attığı golle skora denge getirdi.

Bu dakikadan sonra rakibine oranla daha üstün bir görüntü sergileyen Real Madrid, Atletico Madrid'in kendi yarı sahasından çıkmasına izin vermese de kaleci Mota'yı geçmeyi başaramadı ve ilk yarı 1-1 sona erdi. 

İkinci yarı yine iki takım futbolcularının kıyasıya mücadelesiyle başladı. Real Madrid, hücumda sadece Cristiano Ronaldo ile etkili olurken, Atletico Madrid ise kontrataklarla gol aradı. 

61. dakikada Gabi'nin yerine oyuna giren Arda Turan, 76. dakikada attığı çok güzel golle takımını öne geçiren isim oldu. Atletico'da Griezmann verdiği pasta topla buluşan Juanfran'ın sağdan ortasında Raul Garcia, topu daha müsait durumda olan takım arkadaşı Arda'ya bıraktı.

Sağ ayağıyla çok iyi vuran Arda, kaleci Casillas'ın yanından topu ağlara gönderdi. Karşılaşmanın ilerleyen dakikalarında skor değişmeyince Atletico Madrid, Bernabeu deplasmanından 2-1 galip ayrıldı. Madrid derbisini kazanarak önemli bir prestij elde eden Atletico, puanını 7'ye çıkartarak 2. sıraya yükseldi.

Yeni transfler Kroos ve James ile diğer önemli oyuncuları Benzema ve Bale'den beklediği performansı henüz alamayan Real Madrid ise 3 puanla 12. sıraya geriledi.

Barcelona Neymar ile kazandı

La Liga'da 3. haftanın diğer maçında Barcelona, Brezilyalı futbolcusu Neymar'in golleriyle Athletic Bilbao'yu 2-0 yenerek 9 puanla liderliğini sürdürdü.

Almeria ile Cordoba 1-1, Malaga ile Levante de 0-0 berabere kaldı.