ANKARA - Amerikan Ulusal Basketbol Ligi (NBA) play-off'larında Los Angeles Clippers, Golden State Warriors'ı 40 sayı farkla (138-98) yenerek seride durumu 1-1'e getirdi.

NBA'e 2 maçla devam edildi. Batı Konferansı takımlarının karşılaşmasında Los Angeles Clippers, ilk maçta kaybettiği Golden State Warriors'ı bu kez farklı mağlup etti. Sahadan 138-98 galip ayrılan Clipperslı oyuncular, kulüp tarihinin play-off'lardaki "sayı" ve "en farklı galibiyet" rekorunu kırdı. Bu sonuçla seriye 1-1 eşitlik geldi.

Yedi oyuncunun çift haneli skor ürettiği Clippers'ın all-star forveti Blake Griffin, 35 sayı ve 6 ribauntla karşılaşmanın en skoreri oldu. Oyun kurucu Chris Paul, 12 sayı, 10 asist, 6 ribaunt, 5 top çalma ve yedeği Darren Collison, 12 sayı, 10 asistle "double double"a imza attı. DeAndre Jordan, 11 sayı, 9 ribaunt ve 5 blokla maçı tamamladı. Clippers'ta oynayan Türk basketbolcu Hidayet Türkoğlu ise kenardan oyuna girerek 14 dakikada 13 sayı kaydetti.

Warriors'ta 24 sayı, 8 asist üreten all-star oyun kurucu Stephen Curry'nin yanı sıra David Lee ile yedek oyuncular Draymond Green ve Jordan Crawford'ın 11'er sayısı yenilgiyi önleyemedi.

Serinin 3 ve 4. maçları Warriors'ın sahasında oynanacak.

 Durant'in mucize üçlüğü yetmedi

Normal sezonda Batı Konferansı'nı 2. sırada bitiren Oklahoma City Thunder, 7. sırada tamamlayan Memphis Grizzlies'i konuk etti.

Büyük çekişmeye sahne olan karşılaşmanın son 18 saniyesine girilirken skor tabelası 98-93 Grizzlies üstünlüğünü gösteriyordu. Thunder hücumunda topu kaybetmek üzere olan Russell Westbrook, son anda pasını sol dip çizgideki Kevin Durant'e aktardı. Durant, bitime 13 saniye kala Gasol'ün faulüne rağmen 3 sayı çizgisinin gerisinden yaptığı atışı sayıya çevirdi. Faul atışında da başarılı olan Durant farkın tek sayıya (97-98) inmesini sağladı.

Thunder, taktik faul yaptıkları Grizzliesli Mike Conley'nin serbest atışlardan birini sayıya çevirmesi sonrası 12 saniye kala hücum etti. Westbrook'un potadan seken 3 sayılık atışı sonrası ribaundu alan Kendrick Perkins, son saniyede pota altından bulduğu basketle karşılaşmanın 99-99 uzatmaya gitmesini sağladı.

Uzatma periyodunda all-star uzunu Zach Randolph ile etkili olan Grizzlies, maçı 111-105 kazandı ve hem seriye eşitlik (1-1) getirdi hem de saha avantajını ele geçirdi.

Grizzlies'i galibiyete, 25 sayı, 6 ribaunt üreten Randolph ve 19 sayı, 12 asist, 7 ribauntla "double double" yapan Mike Conley taşıdı. Marc Gasol, 16 sayı, 7 ribaunt, 7 asist ve Courtney Lee, 16 sayıyla galibiyette önemli rol oynadı.

Thunder cephesindeyse Kevin Durant'in 36 sayı, 11 ribaunt, Russell Westbrook'un 29 sayı, 8 asist, 7 ribaunt ve Serge Ibaka'nın 15 sayı, 11 ribaunt, 5 blokluk performansı galibiyete yetmedi.

Serinin 3 ve 4. karşılaşmaları Memphis'te yapılacak.

NBA play-off'larına 3 maçla devam edilecek.