İSTANBUL

Galatasaray Kulübünden yapılan açıklamada, Florya Metin Oktay Tesisleri'nin giriş kapısında Ağustos 2014'te maydana gelen kazada hayatını kaybeden Sabah gazetesi foto muhabiri Erkan Koyuncu'nun vefatının ardından ailesine yapılan yardımlarla ilgili bir internet sitesinde yer alan haber nedeniyle açıklama yapma gereği duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

" Galatasaray Kulübü olarak acısını hala içinde yaşadığımız basın emekçisi Erkan Koyuncu'nun değerli hatırasının zedelenmemesi adına bu konuda hiçbir zaman açıklama yapma ihtiyacı içerisinde olmadık. Acısına büyük saygı duyduğumuz ve bizlere emaneti ailesini kırmadanGalatasaray ahlakına ve terbiyesine yakışır bir şekilde şunu ifade etmek isteriz ki; Erkan Koyuncu'nun ailesi bizim de ailemizdir."

Galatasaray Kulübü'nün verdiği sözlerin tamamen arkasında olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

"İnternet sitesinde yansıtıldığının aksine, Galatasaray Kulübü, yöneticileri ve sporcuları, Galatasaraylılık değerlerinin kendilerine yüklediği sorumluluğun doğal sonucu olarak Erkan Koyuncu'nun ailesini kesinlikle mağdur etmemiştir. Olaydan hemen sonra mali olarak verilen sözlerin yerine getirilmesi dışında, haberde bahsi geçen ve camiamız içinde varlığını sürdüren Galatasaraylı İş Adamları ve Yöneticileri Derneği (GSYİAD) bir fotoğraf yarışması düzenlemiş, bu yarışma sonunda dereceye giren fotoğrafların bazıları Galatasaray A Futbol takımı oyuncularının kendi aralarında topladıkları yardım parası ile satın alınmıştır. Bu organizasyon sonunda elde edilen gelir Erkan Koyuncu'nun ailesi başta olmak üzere diğer vefat eden Galatasaraylı basın emekçilerinin ailelerine de iletilmiştir. Bunun dışında kalan bütün yaşananlar Erkan Koyuncu'nun kıymetli hatırasına ve bizlere emaneti ailesine duyduğumuz saygıdan dolayı bizde kalacak ve kesinlikle kamuoyu ile paylaşılmayacaktır. Galatasaray Kulübü olarak yasal sorumluluklarımızın ve verdiğimiz sözlerin tamamen arkasında olduğumuzu, bu vesile ile bir defa daha belirtmek isteriz."