Güney Kore'de 9-25 Şubat tarihlerinde düzenlenecek 2018 PeyongChang Kış Olimpiyatları'nda kayaklı koşuda Türkiye'yi temsil edecek Ömer Ayçiçek, perde kornişiyle başladığı kış sporlarında en üst organizasyonda yer almanın sevincini yaşıyor.

Yaklaşık 10 yıldır kayaklı koşu yapan ve 4 yıldır milli takım formasını giyen Ömer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yoğun bir çalışmanın ardından ilk kez olimpiyat kotası almayı başardığını söyledi.

"Perdelerin kornişlerini ayağıma bağlayarak kaymaya başladım"

Kış olimpiyatlarında ilk kez yer alacağı için mutlu olduğunu dile getiren 23 yaşındaki milli sporcu, "Kayaklara benzer şekilde kornişleri ayağıma bağlayarak kaymaya başladım. Sonrasında profesyonel bir şekilde bu sporu yapmaya başladım." dedi.

Van'ın Abalı köyüne yapılan kayak tesisiyle branşa ilgi duyduğunu anlatan Ömer, "İlk önceleri perdelerin kornişlerini ayağıma bağlayarak kaymaya başladım. Amcamın beni yönlendirmesiyle kayağa başladım. Tesis yapıldığında orada spor yapan insanlara bakıyordum. Şimdi buradayım." diye konuştu.

"Milletimiz için en iyisini yapmaya çalışacağız"

Olimpiyatlara katılabilmek için ilk 300 sporcu içinde olunması gerektiğini anlatan Ömer Ayçiçek, kendisinin 268. olarak Güney Kore'de yarışacağını söyledi.

"4 yıldır çalışıyoruz." diyen Ömer, şöyle konuştu:

"Allah'ın izniyle elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Devletimiz, milletimiz ve bayrağımız için en iyisini yapmaya çalışacağız. Bir önceki olimpiyatlara göre ülkemizi daha iyi temsil edeceğimize inanıyorum. 2022 Pekin ve 2026 olimpiyatları için ilk 30 içinde yer almayı hedefliyoruz."