ZONGULDAK - Türk futbolunda bir döneme damgasını vuran Zonguldakspor, takımın devamı olarak görülen Zonguldak Kömürspor adıyla eski günlerin sinyalini veriyor.

Spor Toto 3. Lig 1. Grup'ta mücadele eden  Zonguldak Kömürspor, ligin bitimine 3 hafta kala play-off oynamayı garantilerken,Zonguldak halkı da ikinci lige yükselmenin hayalini kurmaya başladı.

1973-1974 sezonunda şampiyon olarak çıktığı Birinci Lig'de (Süper Lig) uzun yıllar başarılara imza atan Zonguldakspor'un küllerinden doğan Kömürspor,  emekli madenci teknik direktörü ve madenci evladı sporcularıyla kente hasret kaldığı başarıları tattırıyor.

Her maçını binlerce taraftarının desteğiyle oynayan kırmızı-lacivert ekip, profesyonel liglerde üst sıralara tırmanma hedefiyle mücadele ediyor.

Takımın emekli madenci teknik direktörü Cahit Terzi, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son iki yılda önemli başarılar kazanan takımın, profesyonel lige yükselmesinin ardından yükselişini sürdürdüğünü, Zonguldakspor'un geçmiş yıllarda kente yaşattığı mutluluğu, bölge halkının tekrar hissetmeye başladığını söyledi.

Kömür işçilerinin örgütlü olduğu Genel Maden İşçileri Sendikasının maddi desteğini çekmesinin ardından Zonguldakspor'un büyük düşüş yaşadığını ve amatör lige kadar düştüğünü hatırlatan Terzi, "Zonguldak Kömürspor'un yıllar sonra profesyonel lige yükselmesiyle kentte yeniden futbol heyecanı arttı. Eski günlere dönüldü. Seyirci anlamında müthiş bir destek başladı" dedi.

'Çökme tehlikesi olan statta oynuyoruz'

Terzi, maçlarını yaptıkları Karaelmas Kemal Köksal Stadı'nın durumunun çok kötü olduğunu belirterek "Zemininden tribününe kadar göçme tehlikesi var. Bu kadar zorluklar içerisinde bizlerden çok büyük başarılar bekleniyor. Çünkü Zonguldak halkını tek mutlu eden şey Zonguldak Kömürspor.Biz bu sorumluluğun bilinci içerisindeyiz. Zonguldak Kömürspor büyük bir güç. Bu gücün önemini biliyoruz. O nedenle sorumluluğumuz on kat daha artıyor. Bundan dolayı attığımız her adıma dikkat ediyoruz. Takımın başarılı olması için her türlü fedakarlığı yapıyoruz” ifadesini kullandı.

'Bir avuç kömür için ölenlerin takımı'

Kömür kentli olmanın ayrıcalıklarının çok fazla olduğunu anlatan Terzi, kırmızı-lacivertli ekibin yerin metrelerce altında bir avuç kömür için ölenlerin takımı olduğunu dile getirdi.

Terzi, oyuncularının madende insanların canıyla kanıyla nasıl para kazandıklarını, kent insanın da yer altındaki bu emekle büyüdüklerinin bilincinde olduğunu vurgulayarak, bunun da motivasyonlarını her zaman arttırdığı söyledi.

Kulüp Başkanı Süleyman Caner de  tek hedeflerinin ikinci lige yükselmek olduğuna işaret ederek "Gelirimiz olmadığı halde bu noktaya kadar geldik. Elimizdeki imkanları iyi dengelemeye ve borçlanmamaya çalıştık. Arkamızda itici güç olarak taraftarımız var. İyi bir takımımız var. 10-15 bin kişiye maçlarımızı oynuyoruz. Zafere ulaşacağız inşallah” dedi.