SAMSUN

Türkiye Judo Federasyonu Başkanı Fatih Uysal, judoda tüm çalışmalarını 2016 Rio Olimpiyatları'na yönelik sürdürdüklerini söyledi. 

Hedeflerinin, 2016 Rio Olimpiyatları'na en az 5 sıklette katılmak olduğunu dile getiren Uysal, "Hedefimiz olimpiyatlara en az 5 sıklette katılıp bir madalya almak. Arkadaşlarımızı bu yönde motive ediyoruz" ifadesini kullandı. 

Uysal, her branşta olduğu gibi judoda da olimpiyatlarda madalya almanın zor olduğuna değinerek, geçen olimpiyatlarda yaklaşık 130 ülkenin katılım sağladığını, bu ülkeler arasında ilk 20'ye girmenin önemli olduğunu vurguladı.

Kızların judoda başarısına dikkati çeken Uysal, şunları kaydetti:

"Son dönemlerde kızlar erkeklerden daha fazla madalya alıyor. Çalışma temposu, azimleri, hedefleri daha üst seviyede ki madalya alıyorlar. Ümit ederiz ki erkek arkadaşlarımız da aynı başarıyı gösterir. Alabilecek erkek sporcular var. İnşallah onlar da aynı hedefi belirler, ona göre çalışırlar. Onlar da kızların yakaladığı başarıyı elde ederler. Demek ki kızlar biraz daha motivasyon olmuş durumda bu yolda. Onlardan özellikle birkaçı hemen hemen her müsabakada madalya alıyor."