İSTANBUL - Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasında oynanan Turkish Airlines Euroleague basketbol karşılaşması öncesi çıkan olayda, kalbinden bıçaklanan Sırbistan uyruklu taraftar hayatını kaybetti.

Maçın oynandığı Abdi İpekçi Spor Salonu'nun 1 No'lu kapısının önünde, saat 19.30'da henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan kavgada 25 yaşındaki Marko İvkoviç isimli Kızılyıldız taraftarı, kalbine aldığı bıçak darbesiyle ağır yaralandı. İhbar üzerine olay yerine gelen sağlık ekipleri yaralıyı Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırdı. İvkoviç, burada yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamadı.

Marko İvkoviç'in cenazesi hastaneden alınarak Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nden olayla ilgili yapılan yazılı açıklamada, karşılaşma öncesinde, maça giriş biletleri bulunmayan Kızılyıldız taraftarları ile Galatasaray taraftarları arasında uzaktan taş ve şişe atılmasıyla olay çıktığı belirtilerek, şu ifadelere yer verildi:

"Arada bulunan emniyet güçleri sayesinde birbirlerine yaklaşamayan taraftarlardan, Kızılyıldız taraftarları emniyet güçleri tarafından salon civarından uzaklaştırılırken, kendi grubu içinde bulunan bir Kızılyıldız taraftarının bıçakla yaralandığı ve hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığı anlaşılmıştır.

Bahse konu olay ile ilgili görevlilerimiz tarafından çok yönlü soruşturma devam etmektedir."

Kızılyıldız başsağlığı mesajı yayımladı

Kulübün resmi internet sitesinde "Kızılyıldız taraftarı İstanbul'da öldürüldü" başlığıyla yayımlanan mesajda, 25 yaşındaki Marko İvkoviç'in dün gece İstanbul'da bıçaklanarak hayatını kaybettiği belirtildi.

Taraftarın, Türkiye'ye Galatasaray Liv Hospital ile Kızılyıldız arasındaki maçı izlemek için gittiği ve "Türk holiganların" bıçaklı saldırısı sonucunda hayatını kaybettiği iddia edildi.

Açıklamada, taraftarın ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı dilendi.