KAYSERİ

Spor Toto Süper Lig'de Çaykur Rizespor, deplasmanda Kayserispor'u 2-0 yendi.

Karşılaşmanın 5. dakikadasında Biseswar'ın ceza sahası dışından vuruşunda top üstten auta çıktı.

11. dakikada Deniz Kadah'ın yaklaşık 25 metreden çektiği şutta meşin yuvarlak kaleci Sinan Bolat'ta kaldı.

28. dakikada Çaykur Rizespor atağında Kweuke'nin ceza sahası sol çaprazından sert vuruşunda top az farkla auta gitti.

İkinci Yarı

49. dakikada Mouche'nin kullandığı serbest atışta ceza sahası içinde Tziolis'in kafa vuruşunda top üstten auta çıktı.

53. dakikada Tziolis'in yaklaşık 30 metreden çektiği şutta topu kaleci Serkan Kırıntılı kontrol etti.

56. dakikada Kayserispor yarı sahasında topla buluşan Lualua seri bir şekilde ceza sahası ön çizgisine kadar meşin yuvarlağı sürdü. Bu futbolcunun sert vuruşunda kaleci Sinan Bolat topu son anda elleriyle çelerek, gole izin vermedi.

66. dakikada Çaykur Rizespor öne geçti. Ceza sahası dışı sol çaprazda meşin yuvarlakla buluşan Lualua sert bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 0-1.

88. dakikada Çaykur Rizespor farkı ikiye çıkardı.  Lualua'nın pasında kaleci Sinan Bolat ile karşı karşıya kalan Ümit Korkmaz düzgün vuruşla topu filelerle buluşturdu: 0-2.

Karşılaşmayı Çaykur Rizespor 2-0 kazandı.

Öte yandan maçın uzatma dakikalarında Kayserisporlu taraftarların sahaya koltuk fırlatması nedeniyle oyun bir süre durduktan sonra devam etti.

12 kişi gözaltında

Kayserispor - Çaykur Rizespor maçının ardından çıkan olaylarda 12 kişi gözaltına alındı.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında Kayserispor'un sahasında Çaykur Rizespor'a 2-0 yenildiği maçtan sonra çıkan olaylarda 5 taraftar ve 15 polis hafif yaralandı.

Maçın ardından taraftarların tribünlerdeki koltukları sökerek sahaya ve polise atmalarıyla büyüyen olaylar stat dışına taştı.

Olaylara karıştığı belirlenen 12 kişi gözaltına alındı, kamera kayıtlarında yapılacak incelemelerin ardından gözaltı sayısının artabileceği belirtildi.

Öte yandan, İl Emniyet Müdürü Mustafa Aydın, yaralı polisleri tedavi gördükleri Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde ziyaret ederek, sağlık durumları hakkında bilgi aldı.