İSTANBUL - Anadolu Ajansı'nı ziyaret eden Delihasan, Spor Haberleri Editörü Ersin Şiyhan ve İstanbul Bölge Müdürü Sabri Çelebioğlu ile bir araya geldi. Delihasan burada yaptığı açıklamada, uzun bir aradan sonda Türkiye'de düzenlenecek Avrupa Şampiyonası'na büyük önem verdiklerini ifade etti.

Türk sporcuların karatede son dönemde önemli başarılar elde ettiğini dile getiren Delihasan, "Kendini kanıtlamış dünya ve Avrupa şampiyonu olan sporcularımız var. Biz takımdaki bütün sporcularımızdan madalya ve şampiyonluk bekliyoruz. Bizi yanıltmayacaklarını ümit ediyorum. Herkesin madalya şansı var" dedi.

Esat Delihasan, milli takımın şampiyona için hazırlıklarını sürdürdüğünü anlatarak, "Sportif olarak her zaman en üstte olmayı hedefleyen bir branşız. Şampiyona da evimizde olacak. Ümit ediyorum ki en iyi derecelerden birini elde edeceğiz. Avrupa'da geçen yıl ikinci, önceki yıl ise şampiyon olmuştuk. Sürekli ilk 5'te olmak iyidir ama hedefimiz her zaman birincilik" diye konuştu.

"Özel madalya tasarladık"

Esat Delihasan, Avrupa Şampiyonası'nı en iyi şekilde düzenlemek için yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Ümit ediyorum seyirciler de salona gelip tribünleri doldurur ve bu karate şöleninde hep beraber oluruz. Başarılı olmak için çalışmalarımız son hızla devam ediyor. Yaklaşık 50 ülkenin katılmasını bekliyoruz. Şampiyona Avrupa'nın çeşitli ülkelerinden canlı olarak yayınlanacak. 50. Avrupa Şampiyonası olması dolayısıyla özel bir madalya tasarladık. Ümit ediyorum güzel bir şampiyona geçireceğiz."

"2020 Dünya Şampiyonası'nı alabiliriz"

Esat Delihasan, 2020 Dünya Karate Şampiyonası'nı Türkiye'de düzenlemeyi hedeflediklerini anlatarak, "2018 yılına kadar Dünya Şampiyonaları verildi ama 2020 Dünya Şampiyonası'nı alabiliriz. Dünya Karate Federasyonu da artık Türkiye'nin bir Dünya Şampiyonası yapması gerektiğini düşünüyor. Önümüzdeki günlerde bu konuyla ilgili talebimizi bildireceğiz" ifadelerini kullandı.

Türkiye'de karateye olan ilginin her geçen gün arttığını dile getiren Esat Delihasan, şunları kaydetti:

"Şu anda en çok ilginin olduğu branşlardan birinin karate olduğunu düşünüyoruz. Bir ay önce Yıldızlar Türkiye Şampiyonası yaptık, sadece bir kategoride olmasına rağmen 2 bin 800 yarışmacımız vardı. Böyle bir potansiyelimiz var. Türkiye'de mücadele sporları dendiğinde ilk akla gelen karate oluyor. Doğru haberlerle yaklaştığınız zaman basında da yer alabileceğini düşünüyoruz. Bu anlamda da çalışmalar yapıyoruz. İnşallah bundan sonra karate çok daha iyi bir şekilde basının gündeminde olacak."