KONYA - 5. Uluslararası Konya Rumi Çocuk Spor Oyunları'nın açılışı için geldiği Konya'da, AA muhabirine açıklama yapan Delihasan, Bakü'de düzenlenecek 2015 Avrupa Oyunları'na hazırlandıklarını anımsattı.

Avrupa Oyunları'nda 12 kategoriden 11'inde mücadele etme hakkı kazandıklarını dile getiren Delihasan, oradan da başarılarla döneceklerine inandıklarını ifade etti.

Delihasan, milli takımın son şampiyonalarda iyi sonuçlar aldığını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Takımımız 8-9 yaş gençleşti. Yaş ortalamasının düşmesiyle bu başarıları elde etmemiz gayet sevindirici. Bakü'deki Avrupa Oyunları'na iyi sayıda gitmek bizim için ayrı bir başarı. Genç yaştaki sporcularımız için iyi bir tecrübe olacak. Tecrübenin yanında tabii ki başarı da bekliyoruz. Gerçekten kaliteli sporcularımız var. Dünya ve Avrupa klasmanlarında üst üste aldığımız iyi sonuçlar kaliteli olduklarını gösteriyor."

"Dünya bizi takdirle takip ediyor"

Delihasan, karatede dünyanın gözünün Türkiye'nin üzerinde olduğuna dikkati çekti.

"Herkes bizi takip ediyor" diyen Delihasan, şunları söyledi:

"Dünyanın her yerinden Türkiye'ye çalışmaya geliyorlar. Japonya, Fransa, İspanya ve İngiltere'den Türkiye'ye gelip, sporcularımızla antrenman yapmak istiyorlar. Bu gerçekten gurur verici. Türk sporunun bu anlamda öncülerindeniz. Dünya bizi ilgi ve takdirle takip ediyor. Karatede en güçlü ülkeler hangileri? diye sorulduğunda ilk sayacakları ülkelerden biri Türkiye. Bu anlamda karatede altın çağı yaşıyoruz. İnşallah uzun sürer. Amacımız sürdürülebilen bir başarı. Saman alevi gibi olsun istemiyoruz. Bunu da şu ana kadar başardık."