WINDISCHGARSTEN

Galatasaray İtalyan Teknik Direktörü Cesare Prandelli, kamp çalışmalarının iyi gittiğini ve futbolcuların çok istekli olduğunu belirterek, "Herkesin uyum sağlayabileceği ve kazanabilen bir takım oluşturmaya çalışıyoruz" dedi.

Prandelli, Avusturya'da kamp yaptıkları otelde düzenlediği basın toplantısında soruları yanıtladı.

Kamptaki oyuncuların hiç durmadan çalıştığını anlatan İtalyan teknik adam, şöyle konuştu:

"Bu bizim bir şey kurduğumuz anlamına geliyor. Bu çok güzel. Ben organizasyona inanıyorum. Herkesin istekli olması beni çok şaşırttı ve mutlu etti. Fiziksel olarak da çok çalışıyoruz. Hiç kimse antrenmandan kaçmadı, bu benim için çok pozitif bir durum. Dün akşam yaptığımız maçta beni şaşırtan bir durum ise kısa sürede çalışmamıza rağmen, 40. dakikaya kadar hiç topu havadan oynamadık. Tabii bazen yapmamız gerekiyor. Bu benim için çok önemli. Çünkü benim verdiğim mesaj ve bilgiye reaksiyonu gördüm."

Sabri'nin kadroya alınmama kararı

Cesare Prandelli, Sabri Sarıoğlu'nun kamp kadrosuna alınmama kararını, karar verici bütün kurumların aldığını dile getirdi.

Bazı değişiklikler yaptıklarını dile getiren Prandelli, şunları kaydetti:

"Teknik açıdan yeni bir proje hazırladık. Sağ bek için farklı pozisyonları değerlendiriyoruz. İstanbul'da kalan bütün çocuklar çok iyi çalışıyorlar. Zaman bizim seçeneklerimizi size gösterecektir. Sabri ile ilgili karar, karar verici bütün kurumlarla alınan bir karardır. Değişimler her zaman çok sert gelir, şok edicidir ama hiçbir zaman korkmadan almamız gerekir bu kararları. Kişisel olarak İstanbul'da kalan herhangi bir futbolcuya da Sabri'ye karşı da bir saygısızlığım veya kötü düşüncem yok ama değişim zamanı geldi."

"Amrabat çok iyi çalışıyor"

İtalyan teknik adam, Galatasaray'a yüksek bonservis bedeliyle transfer edilen ve bekleneni veremediğine yönelik eleştirilerin hedefi olan Nordin Amrabat'ın çok iyi çalıştığını belirterek, "Kendisi çok iyi ve grubumuzu birleştiren bir insan. Hiçbir zaman ben kişisel veya ekonomik olarak bir eleştiride bulunmam. Ben ne kadar çalıştığına bakarım. Kendisi de çok çalışıyor" ifadelerin kullandı.

"Pirlo ve Balotelli ile ilgili haberlerin gerçekliği bulunmuyor"

Cesare Prandelli, İtalyan futbolcular Mario Balotelli ve Andrea Pirlo'nun isminin Galatasaray ile anılmasıyla ilgili haberlerin sorulması üzerine, "Bu haberlerin hiçbir gerçekliği bulunmuyor" cevabını verdi.

Transfere ihtiyaç duydukları şeklinde bir izlenim vermemeleri gerektiğini anlatan Prandelli, "Transfere ihtiyacımız varmış gibi bir durumda olmamamız lazım. Bazı bölgelerde sıkıntımız varsa, o bölge için çalışmalarımızı sürdürürüz. Transfer konuşmamız gerekmiyor. Çünkü her birimin çalışma şekli vardır. Ben zaten bu birimlere isteklerimi ilettim" değerlendirmesinde bulundu.

 "Bruma için sabırlı olunması lazım"

İtalyan teknik adam, geçirdiği sakatlık sonrası 6 ay takımdan ayrı kalan Bruma için sabırlı olunması gerektiğini dile getirerek, "Bruma için herkesin sabırlı olması lazım. 6 aylık bir sakatlıktan sonra biraz sıkıntı yaşanabiliyor. Ritmini ve hızını tekrardan kazanması gerekiyor. Bu yüzden sabırlı davranmamız lazım çünkü çok yetenekli bir futbolcu. Umarım karakter olarak da güçlüdür çünkü bu baskıları kaldırması gerekir" ifadelerini kullandı.

"Sneijder, Galatasaray'ın futbolcusudur"

Prandelli, Galatasaray'ın Hollandalı futbolcusu Wesley Sneijder'in takımdan ayrılacağına dair haberlerin sorulması üzerine, "Ben hazır olduğum sorulara cevap verebilirim. Gelecekle ilgili sorulara cevap veremiyorum ama Sneijder bizim için çok karizmatik, yetenekli ve karakterli bir futbolcu. Kendisi Galatasaray Kulübü'nün futbolcusudur" şeklinde görüş belirtti.

"İsteyerek buraya geldim ve hazırım"

Cesare Prandelli, Galatasaray'a gelmekle çok güzel bir tercihte bulunduğunu vurgulayarak, "Ben hayatımda çok güzel bir seçenek yaptım. Çünkü dördüncü yıldızı kazanmamız gerekiyor. Taraftar bazında da en büyük kulüplerden birisiydi Galatasaray. Böyle bir kulübü seçtim. Benim için profesyonel açıdan Galatasaray ayrı bir hevestir.  Bu tercihi bir risk olarak görmüyorum. Ben isteyerek geldim ve hazırım" diye konuştu.

"Selçuk İnan'ı kaptan olarak seçtik"

İtalyan teknik adam, Sabri Sarıoğlu'nun kadro dışı bırakılması sonrası Selçuk İnan'ı kaptan olarak seçtiklerini belirterek, "Selçuk çok pozitif bir insan. Sadece futbolcuları değil, etrafında çalışan bütün insanları kapsayarak herkesi anlamaya çalışan birisi. Bu bizim için çok güzel bir şey. Snejder geldikten sonra da ikinci kaptanı belirleyeceğiz. Hakan Balta'yı da unutmamak lazım. O seçenek de bulunuyor" ifadelerini kullandı.

"Takımın her zaman kazanma düşüncesi olması gerekiyor"

Cesare Prandelli, oyun anlayışıyla ilgili soruyu şöyle yanıtladı:

"Herkes takımın ofansif oynaması gerektiğini düşünebilir ama futbol bu değil. Futbolda defans da var. Biz dengeyi kuracağız. Bunu yaptıktan sonra da Galatasarayımızı seyredeceksiniz. Futbol bu aralar zaten belirli bir noktaya gelmekte. Yani maç boyunca forvetlerle oynayamayız. Defans da yapmamız gerekiyor. Zaten Galatasarayımızı izlediğinizde bunların hepsini tek tek anlayacaksınız. Benim takımımın her zaman kazanma düşüncesi olması gerekiyor."

Takım ile getirdikleri genç oyuncuların da oynama şansı yakaladığını anlatan Prandelli, bu futbolcuları satmayı düşünmediklerini dile getirdi.

"İleride Terim ile konuşmayı planlıyorum"

Cesare Prandelli, Galatasaray'ın eski teknik direktörlerinden Roberto Mancini ile konuştuğunu ama Fatih Terim ile görüşme fırsatı bulamadığını belirterek, "Terim ile ileride konuşmayı planlıyorum. Mancini ile hiçbir zaman detaylı olarak konuşmadık. Sadece genel bir görüşme yaptık. Bir takıma geldiğinizde adaptasyon sürece çok önemlidir. Biz bunu yapıyoruz şu anda. Galatasaray'ı daha iyi yerlere getirmek için çalışıyoruz" diye konuştu.

Basın mensuplarıyla önceki gün yaptığı iftar yemeğinde ramazanın son günü oruç tutacağına yönelik sözlerinin hatırlatılarak yöneltilen bir soru üzerine  Prandelli, "Bu bizim sırrımız olacaktı. Size bir daha güvenmeyeceğim" şeklinde esprili bir yanıt verdi.

Cesare Prandelli, toplantıyı "Forza cim bom bom" diyerek tamamladı.

İkinci hazırlık mazı yarın Rapid Wien'le

Galatasaray, Avusturya'daki ikinci hazırlık maçını yarın bu ülkenin önemli takımlarından Rapid Wien ile yapacak.

Windischgarsten'deki hazırlıklarını bu sabah basına kapalı olarak yaptığı antrenmanla tamamlayan sarı-kırmızılı takım, Viyana'ya hareket etti.

Rapid Wien ile Galatasaray arasında Ernst Happel Stadı'nda oynanacak hazırlık maçı TSİ 20.30 başlayacak.