Spor Toto Süper Lig'de son hafta maçında Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup ederek, Süper Final Avrupa Ligi Grubu'na kalma başarısını gösteren İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da antrenör Zafer Turan, önümüzdeki sezon UEFA Avrupa Ligi'ne katılma hakkını elde etmeyi umduklarını söyledi.
     Cezalı olan teknik direktör Arif Erdem'in yerine turuncu-lacivertli takımın başında maça çıkan Zafer Turan, karşılaşmadan sonra düzenlenen basın toplantısında yaptığı açıklamada, kazandıkları için mutlu olduklarını ifade etti.
     Süper Final Avrupa Grubu'na katılmaya hak kazanacak takımlar için maçtan önce bir çok olasılığın söz konusu olduğunu belirten Turan, şöyle dedi:
     ''Belki bir beraberlik yetiyordu, ancak ilerleyen dakikalarda bunun yetmeyeceğini gördük. Bize gol lazım olduktan sonra daha çok isteyerek oynadık. Skoru bulduktan sonra bunu korumak için mücadele ettik. Mutluyuz. İlk 8'de yer alan takımlara da baktığımızda Avrupa'ya gitme adına kendimizi şanslı görüyoruz. Şimdi yeni bir hedef belirleyeceğiz. İnşallah geçen sene Türkiye Kupası finalinde kaybettiğimiz Avrupa yolculuğunu bu sene elde ederiz.''
     İstanbul Büyükşehir Belediyespor oyuncularından Zeki Korkmaz, Süper Final Avrupa Ligi Grubu'na kaldıkları için mutlu olduklarını belirterek, ''İnşallah ülkemizi temsil etme hakkını kazanırız'' dedi.
     İstanbul Büyükşehir Belediyespor kalecisi Oğuzhan Bahadır ise maçın zor geçeceğini bildiklerini kaydederek, ''Bizim için final maçıydı. Bunun bilincinde sahaya çıktık ve sonuçta galip geldik'' şeklinde konuştu.


     -Gençlerbirliği cephesi-

Gençlerbirliği Teknik Direktörü Fuat Çapa, bugün üzülen takımlardan biri olduklarını belirterek, şöyle konuştu:
     ''Sezon olarak baktığımızda, iyi bir sezon geçirdiğimizi söyleyebiliriz. Bugün uğradığımız mağlubiyet bu yıl gösterdiğimiz performansı gölgelememeli. Sezon başında küme düşecek diye gösterilen takım, 49 puan topladı. Türk futbolu adına genç futbolcuları kazandırdık. Sezon başında daha farklı hedef koysaydık bunu da gerçekleştirebilirdik. Hedefleri günlük değil, Gençlerbirliği'nin yaptığı gibi uzun vadeli yapmak gerekir. Bu sezon bizim için bitti. Bundan sonraki süreci iyi değerlendirmemiz ve gelecek sezonun planlamalarını yapmamız gerekiyor.''
     Fuat Çapa, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u da tebrik ederken, ''Ancak gol atan takımın kazanacağı kısır bir maç oldu'' şeklinde konuştu.
     Başkent ekibi oyuncularından Ante Kulusic, İstanbul Büyükşehir Belediyespor'un ikinci yarıda iyi bir futbol oynayarak kazandığını kaydederek, ''Buraya öncelikle iyi futbol oynamaya gelmiştik. İyi futbol sonucunda en azından berabere kalmak için gelmiştik. İkinci yarıda istediğimiz kadar iyi oynayamadık. Başka maçların skorlarıyla ilgili bir düşünce aklımızda yoktu. Sonuçta play-off'a gidemiyoruz'' diye konuştu.
     Genç futbolcu Yasin Öztekin de mağlup oldukları için üzgün olduklarını dile getirdi. 
     Yasin, Beşiktaş'a transfer olacağı yönündeki iddiaların hatırlatılması üzerine ise, ''Menajerim görüşüyor olabilir. Bilmiyorum. Öyle bir şeyler olabilir ama net değil. Beklerseniz ilerleyen günlerde ortaya çıkacaktır'' ifadelerini kullandı.