ANKARA

Türkiye Tenis Federasyonu (TTF) Başkanı Osman Tural, ABD Açık Tenis Turnuvası'nda genç çift bayanlarda şampiyon olan İpek Soylu için bir takım oluşturacaklarını belirterek, "İpek artık büyükler kategorisinde yoluna devam edecek. Öyle junior munior istemiyoruz" dedi.

PTT Genel Müdürü ve TTF Başkanı Tural, ABD Açık Tenis Turnuvası'nda genç çift bayanlarda partneri Jil Belen Teichmann ile şampiyonluğa ulaşarak, Türkiye'ye ilk "grand slam" zaferini yaşatan İpek Soylu ile PTT Genel Müdürlüğü'nde bir araya geldi.

Tural, 18 yaşındaki tenisçiyi, bu düzeyde şampiyonluk yaşayan tek isim olduğu için tebrik ederek, "İpek ile ilgili kariyer planlamamızın içinde bu emekleme evresinin başlangıcıdır. En kısa zamanda İpek'e bir takım oluşturacağız. O takımla beraber İpek artık büyükler kategorisinde yoluna devam edecek. Öyle junior munior istemiyoruz. Bu başarı hafife alınacak bir başarı değil ama İpek için yeterli görmüyoruz. İnşallah 2016 Olimpiyatları'na yetiştiririz ama 2020 Olimpiyatları'nda mutlaka görmek istiyoruz" diye konuştu.

Desteklerinden ötürü Soylu'nun ailesine teşekkür eden Tural, tenisin özünde tekler kategorisinin ayrı bir önemi olduğunu belirtti ve genç raketten beklentileri konusunda şunları söyledi:

"Teklerde bir noktaya gelmek daha önemli. İpek bu potansiyele sahip. Tenis diğer sporlardan çok farklı. İpek yılda en az 30 turnuvada oynamak zorunda. Bu 30 hafta boyunca turnuvalara çıkması demektir. Bunun için her gün antrenman yapmak zorunda. Kendisini tebrik ediyoruz ama İpek'i kadınlar dünya sıralamasında ilk 10'a girdiğinde, 'grand slam'lerde ana tabloda mücadele ettiğinde, final oynadığında, kazandığında tebrik etmek istiyoruz."

Soylu ise desteğinden ötürü Tural'a müteşekkir olduğunu dile getirerek, "Başarılarımda olduğu kadar başarısız olduğum zaman da sürekli arayıp sormuştur. Bu projeyi, uzun süredir gerçekleştirmek istiyorduk. Gelen başarı sonrası kesin karar aldık ve yeni çalışmalara başlayacağız. Küçük hedeflerimden biri olan bu başarı mutluluk verici" ifadelerini kullandı.

Kadınlar dünya sıralamasının 315. basamağındaki Soylu, "2015 sezonundaki ana hedefinin, büyükler kategorisinde 'grand slam'lere katılmasına yetecek sıralamaya yükselmek" olduğunu da sözlerine ekledi.

Açıklama sonrası Tural, milli tenisçiye, plaket ve 10 bin liralık çek verdi ayrıca bir de PTT altını hediye etti . Tural, 10 bin liranın federasyonun kasasından çıkmadığını, şahsi hediyesi olduğunu da kaydetti.

Soylu'ya, ABD Açık şampiyonluğu hatırasına basılan pullardan da hediye eden Tural, "Paran olmasa bile pulum var dersin" diye de espri yaptı.