ANTALYA

TUR 2015'in ilk etabı 145 kilometrelik Alanya-Gazipaşa-Alanya parkurunda koşuldu. 

21 takımdan 165 sporcunun start aldığı turun ilk etabında Federico Zurlo, Mario Jorge Faria Da Costa, Alessandro Tonelli, Luis Mas Bonet ve Adam Phelan, Alanya'da atılacak son 2 tura arka grubun 1:10 dakika önünde girdi.

Son tur öncesinde ön ve arka grup birleşirken, finiş noktasına 500 metre kala atağa kalkan Etixx-Quick Step takımının Büyük Britanyalı bisikletçisi Mark Cavendish, sürprize izin vermedi ve 3 saat 17 dakika 58 saniyelik derecesiyle birinci oldu. 

Türkiye'de ikinci kez yarışan Cavendish, Alanya'da ikinci, Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu kariyerinde 5. etap zaferine ulaştı.

Sprint finişiyle sonuçlanan Alanya etabında Cavendish'i, Orica GreenEDGE takımından Avustralyalı Caleb Ewan ve Bardiani CSF ekibinden İtalyan Nicola Ruffoni takip etti. 

Bu sonuçların ardından Cavendish, genel klasmanda zirveye yerleşerek "turkuaz mayo"yu elde etti. Aynı zamanda sprint klasmanında da ilk sırada bulunan Büyük Britanyalı sprintere ödülünü Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu verdi.

UnitedHealthcare Pro Cyling takımından İtalyalı Federico Zurlo da tırmanış ve Türkiye güzellikleri klasmanlarında zirvede yer aldı.

Turun 2. etabı, yarın Alanya ile Antalya arasındaki 182 kilometrelik parkurda düzenlenecek. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu, 3 Mayıs Pazar günü İstanbul'da sona erecek.