İSTANBUL - Spor Toto Süper Lig'de yarın deplasmanda Gençlerbirliği ile karşı karşıya gelecek İstanbul Büyükşehir Belediyespor, maçı kazanarak son haftalardaki kötü gidişi durdurmak istiyor.

Ligde son olarak sahasında Bursaspor'u 4-1 mağlup eden lacivert-turunculu takım, geride kalan 4 haftada ise galibiyet sevinci yaşayamadı. Deplasmanda Medical Park Antalyaspor'a 1-0 mağlup olan, sahasında da Akhisar Belediyespor'a 2-0 yenilen İstanbul Büyükşehir Belediyespor, son iki haftada ise Orduspor ve Eskişehirspor ile 2-2 berabere kalarak sadece 2 puan toplayabildi. İstanbul ekibi, 24. haftada Gençlerbirliği'ni mağlup ederek hem son haftalardaki kötü gidişi durdurmayı, hem de 4 hafta sonra 3 puanla tanışmayı hedefliyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'u konuk edecek Gençlerbirliği ise geçen hafta deplasmanda Kayserispor'a 1-0 mağlup oldu. 23 maçta 7 galibiyet, 9 beraberlik ve 7 yenilgi alarak 30 puan toplayan Ankara ekibi, 9. sırada bulunuyor. Yedi galibiyet, 6 beraberlik ve 10 mağlubiyet elde eden İstanbul Büyükşehir Belediyespor ise 14. sırada yer alıyor.

Gençlerbirliği ileİstanbul Büyükşehir Belediyespor arasındaki karşılaşma yarın saat 19.00'da Ankara 19 Mayıs Stadı'nda oynanacak. Mücadeleyi hakem Fırat Aydınus yönetecek.

-Bülent Korkmaz yine cezalı-

İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da teknik direktör Bülent Korkmaz, cezası nedeniyle yine yedek kulübesinde yer alamayacak.
Orduspor maçında hakem tarafından tribüne gönderilen ve Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu'nun kararıyla 3 maç ceza alan Korkmaz, 23. haftadaki Eskişehirspor mücadelesinde olduğu gibi Gençlerbirliği karşısında da takımının başında bulunamayacak.

-Metin Depe, cezasını tamamladı-

Lacivert-turunculu takımda sarı kart cezasını tamamlayan Metin Depe, Gençlerbirliği karşısında takımındaki yerini alabilecek.
Sarı kart sınırında bulunan Holmen, Doka ve Visca ise yarınki mücadelede kart gördükleri takdirde cezalı duruma düşecek.
İstanbul Büyükşehir Belediyespor'da sakatlıkları süren Turgay Bahadır ile Vittek, kadroda yer almayacak.