Ardahan'da kayaklı koşu sporcuları, milli takım forması giyip Türkiye'yi temsil etmek için kışın karda şu sıralar ise trafiğe açık asfalt kara yolunda antrenman yapıyor.

Kentte, kayaklı koşunun farklı kategorilerindeki 20 sporcu, milli takıma girmek için antrenör Seyfullah Bayraktar yönetiminde antrenmanlarını aralıksız sürdürüyor.

Kışın ilde kar üzerinde çalışan sporcular, sonbaharın yaşandığı şu sıralarda ise trafiğe açık Ardahan-Artvin arasındaki asfalt bölünmüş kara yolunda antrenmanlarını gerçekleştiriyor.

Tekerlekli kayak pisti olmadığından dolayı asfalt yolda çalışmalarını sürdüren sporcular, günde 4 saat kondisyon ve teknik antrenmanları yaparak milli takıma girmek için ter döküyor.

Trafiğe açık alanda araçlarla yan yana çalışmalarını yapmak zorunda kalan sporcuların antrenmanları, yoldan geçen sürücülerin de ilgisini çekiyor.

Antrenör Seyfullah Bayraktar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ardahan'da kayaklı koşu branşında başarı sağladıklarını belirterek, başarılarını daha üst bir noktaya taşımak için asfaltta da çalışmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Kışın Yalnızçam Kayak Tesisleri'nde, yazın ve sonbaharda ise asfaltta çalıştıklarını anlatan Bayraktar, "Kayaklı koşu branşında kışa daha iyi hazırlanmak için antrenman tekniklerimizden biri olan tekerlekli kayakla kara yolunda çalışıyoruz. Yol olması nedeniyle biraz tehlikeli ancak gerekli önlemimizi alıyoruz." ifadelerini kullandı.

Özge Demir: Asıl hedefimiz, milli takıma girip ülkemizi temsil etmek

Sporculardan Özge Demir, kayaklı koşudaki hedeflerine değinerek, "Kayakta çok eğleniyoruz. Ancak asıl hedefimiz, milli takıma girip ülkemizi temsil etmek. Şimdiden kışa hazırlık yapıp daha iyi bir yerlere gelmek için çalışıyoruz." diye konuştu.

Diğer bir sporcu Abdullah Eren Bayraktar ise asfaltta antrenman yaparak kendisini çok geliştirdiğini ifade etti.