İSTANBUL

İstinyePark'taki galaya Kenan Sofuoğlu, ailesi ve yakınları, motorsporları camiasından davetliler ile gazeteciler katıldı.

Yönetmen Cengiz Yıldız tarafından hayata geçirilen 26 dakikalık filmin gösterimi sırasında duygusal anlar yaşandı. Özellikle milli motosikletçinin hayatta olmayan ağabeyleri Bahattin ve Sinan Sofuoğlu kardeşlerin görüntülerinin olduğu bölümlerde katılımcıların duygulandıkları gözlendi. Filmin sonunda seyirciler, Kenan Sofuoğlu'nu dakikalarca ayakta alkışladı.

"Filmi izlerken annem dayanamadı. Ben de kendimi zor tuttum"


Gösterimin ardından gazetecilere açıklamalarda bulunan milli motosikletçi Kenan Sofuoğlu, yapılan filmi izlemenin kendisi adına çok zor olduğunu belirterek, "Sporcuların hayatlarında başarısı konuşulur ama benim hayatımda, ailemdeki kayıplardan dolayı zor zamanlar vardı. Bu akşam filmi izlerken annem dayanamadı. Ben de kendimi zor tuttum. Ağabeylerimle olan görüntülerimi izlemek kolay değildi. Onların videolarına ve fotoğraflarına bakamıyorum. Burada bunları görmek bizi zorladı. Yapılması gereken projeydi ve çok güzel olmuş" şeklinde konuştu.

Filmin yönetmeni Cengiz Yıldız da iyi bir iş çıkardıklarını kaydederek, "Kenan'ın hayatındaki inişlerine, çıkışlarına ve kayıplarına değinmeden bu filmi bitirmemiz mümkün değildi. Onun için filmde hüzünlü yerler de var. Kısacası Kenan'ın başarı öyküsünü özetliyor" ifadelerini kullandı.

Bu arada, geceye katılan Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanı Bekir Yunus Uçar, milli motosikletçinin kariyerini noktalamasının ardından federasyon başkanı olmasını istediğini ifade etti.