ÇANAKKALE

Spor Toto 3. Lig 2. Grup'ta mücadele eden Dardanelspor'un 15 yaşındaki oyuncusu Ufukcan Engin'in, son maçında rakip fileleri havalandırarak "profesyonel liglerde gol atan en genç oyuncu" unvanını eline geçirdiği bildirildi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, Engin, 18 Ekim'de Payas Belediye 1975 maçında takımının tek golünü attı.

Beraberlikle sonuçlanan mücadelede takımına bir puan kazandıran Engin, aynı zamanda bir rekorun sahibi oldu.

Şimdi Kayserispor forması giyen Okay Yokuşlu, Altay'da oynadığı dönemde, 15 yaş 324 günlükken Ziraat Türkiye Kupası eleme maçında Tokatspor'a attığı golle "profesyonel liglerde gol atan en genç oyuncu" unvanını elinde bulunduruyordu.

Engin, Payas Belediye 1975 filelerini 15 yaş 218 günlükken havalandırıp bu unvanı Yokuşlu'dan aldı.

Dardanelspor'un futbol okulundan yetişen, iki ayağını da kullanabilen, şutör özelliğine sahip Engin, bu sezon başında profesyonelliğe geçti. Engin, 16 Yaş Altı Milli Takımı kadrosunda da sık sık yer buldu.

Açıklamada, görüşlerine yer verilen Engin, kendisi gibi Dardanelspor altyapısında yetişen, şu anda Galatasaray ve A Milli Takım formalarını giyen Selçuk İnan'ı örnek aldığını bildirdi.

Gol atıp takımına bir puan kazandırdığı için mutlu olduğunu vurgulayan Engin, "Bu gol, bana 'en genç gol atan oyuncu' unvanını da getirdi. Maç sonrası arkadaşlarım, teknik kadromuz ve Başkanımız Niyazi Önen beni kutladı. Amacım önce Dardanelspor'un başarısı için ter döküp kaptanlık bandını takmak. Sonra da bu kentten çıkıp adını dünyaya duyuran Selçuk İnan gibi çok başarılı bir futbolcu olmak" ifadesini kullandı.

Dardanelspor Yönetim Kurulu Üyesi Suat Durak ise genç yetenekleri Türk futboluna kazandırmak için çaba harcadıklarını, Engin'in başarısının kendilerini gururlandırdığını kaydetti.