BOLU
Dünya Gençler Serbest Güreş Şampiyonası'nda mücadele edecek milli sporcular Yunus Emre Dede ve Enes Uslu'nun hedefi altın madalya kazanmak.

Genç Milli Takım sporcuları, 11-16 Ağustos tarihlerinde Brezilya'da düzenlenecek şampiyona için Bolu Aladağ Kamp Eğitim Merkezi'nde hazırlıklarını sürdürüyor.

Türkiye'yi 120 kiloda temsil edecek Yunus Emre Dede, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 3-4 yıldır yurt dışında düzenlenen yarışmalarda mücadele ettiğini, Dünya Şampiyonası öncesinde iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini söyledi.

Kamp ortamının çok iyi olduğunu belirten Yunus Emre Dede, "Teknik ekiple birlikte iyi bir çalışma temposuyla Dünya Şampiyonası'na hazırlanıyoruz. İstanbul'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda takım halinde ikinciliği elde ettik. Buradaki hedefimiz dünya şampiyonu olmak" dedi.

Enes Uslu: Hedefimiz Dünya Şampiyonası

Türkiye'yi Dünya Şampiyonası'nda 66 kiloda temsil edecek Enes Uslu da "İstanbul'a yapılan Avrupa Şampiyonası'nda ülkemi elimden geldiği kadar iyi temsil etmeye çalıştım. Burada şampiyon oldum. Takım halinde de ikinci olduk. Takım halinde birinci olmayı hedefliyorduk, nasip değilmiş. Bundan sonraki hedefimiz Dünya Şampiyonası. Hedefimiz bu kez birincilik" değerlendirmesinde bulundu.