GAZİANTEP 

Gaziantepspor Futbol Kulübü, Bursaspor'un teknik direktör Hikmet Karaman'a yaptığı öne sürülen transfer teklifine tepki gösterdi.

Kulüpten yapılan açıklamada,Bursaspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardındanBursaspor Kulübü yöneticilerinin görevi başında olan teknik direktör Hikmet Karaman'a transfer teklifinin kamuoyu tarafından bilindiği belirtildi.

Büyük kurum olmanın yasalara, sporun etik değerlerine saygıyla bütünleşen bir kavram olduğu vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

'' Bursaspor gibi şampiyonluk yaşamış büyük bir camiayı yönetenler, sporun etik değerlerini anlayamadıkları gibi, bu camianın büyüklüğünün de farkında değillerdir. Görevi başında olan teknik direktöre teklifte bulunmak etik olmadığı kadar, FIFA, UEFA ve Türkiye Futbol Federasyonu yöneltmeliklerine bakıldığı zaman yasal bir suçtur.Gaziantepspor Kulübü olarak, teknik direktörümüze yapılan bu saygısızca girişimi seviyesiz bulduğumuzu belirterek, Bursaspor Kulübü yöneticileri tarafından etik olmayan ve ahlak dışı yapılan bu girişimi kamuoyunun takdirine bırakıyoruz.''

-Hikmet Karaman ile görüşülmedi-

Bursaspor Kulübü, Ertuğrul Sağlam'ın istifasının ardından teknik direktör arayışları çerçevesinde Hikmet Karaman ile temasa geçildiğine ilişkinGaziantepspor Kulübü'nden yapılan açıklamaya, tepki gösterdi.

Kulüpten '' Bursaspor Yönetim Kurulu'' imzasıyla yapılan yazılı açılamada,Gaziantepspor Kulübü'nün iddia ettiği gibi, Ertuğrul Sağlam'ın istifasından sonra Hikmet Karaman ile kesinlikle bir transfer görüşmesi yapılmadığı belirtildi.