AMSTERDAM - Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim, 2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri A Grubu'nda deplasmanda bugün Hollanda ile yapacakları maçta galibiyete çok ihtiyaçları olduğunu söyledi.

Terim, milli takım futbolcularından Caner Erkin ile maçın oynanacağı Amsterdam Arena'da düzenlediği basın toplantısında, Hollanda karşısında galibiyet almaları halinde grubun enteresan hale geleceğini kaydetti.  

Dünyanın en iyi ekiplerinden biri olan Hollanda'dan çekinmediklerine değinen Terim, "Zaten kaybedeceğimiz bir şey yok. Grupta bulunduğumuz yerin daha yukarıda olması gerekiyordu" diye konuştu.

Terim, "Hollanda maçı 'ya tamam ya da devam' olarak değerlendirilebilir mi"? şeklindeki bir soruya, "Matematiksel olarak öyle görünüyor. Ama tabii ki yenilirsek, 'tamam' diyecek halimiz yok, daha 5 maçımız var" yanıtını verdi.

Dünya üçüncüsü Hollanda'nın güçlü bir rakip olduğuna vurgu yapan Terim, şöyle devam etti:

" Hollanda futbolu diye bir şey var, bu gerçeği tespit etmek lazım. Önemli, ciddi, güçlü bir rakiple oynuyoruz. Arkadaşlarım gruptaki durumu sorduğunda aklıma şöyle bir şey geldi; Hollanda Çekler ile oynadı, biz de oynadık. Biz müthiş oynamışız ama kaybettik. Biz bir tek İzlanda maçında kötü oynadık.Hollanda iyi bir takım, en az onlar kadar mücadele edeceksiniz ki başarasınız. Biz böyle zamanlarda iyi refleks gösteriyoruz. Böyle bir huyumuz var. Umarım bunu gösteririz. Bulunduğumuz yer, oynadığımız futbolun karşılığı değil."

'Ömer'in de burada olmasını isterdim'

Fatih Terim; Gökhan Töre, Hakan Çalhanoğlu ve Ömer Toprak arasında geçmişte yaşanan olayla ilgili bir soruyu yanıtlarken, "Ömer'in de burada olmasını isterdim" dedi.

"Böyle şeyler oluyor, olmamasını diliyoruz" diyen Terim, şunları kaydetti:

"Ancak bunun milli takımımıza yansımaması için, iç dostluğumuza yansımaması için herkesin bu önemli krizi doğru yönettiği kanaatini taşıyorum. Özellikle söylemek istediğim birkaç tane konu var. Ömer'in de burada olmasını isterdim. Açıkçası niyetimi de belli etmiştim. Ama artık dünyada, her tarafta herkesin böyle bir hakkı var, o da bu hakkını kullanmıştır. Ancak onun yaptığı bu şeyin, bu tarafa yansımaması için herkes aklıselim davranmıştır. Dolayısıyla çok da konu olmadı burada. Hakan da zaten iyi bir çocuk. Gökhan da her zaman, kırk defa özür dilediğini söyledi. Burada kulüp gözetmeksizin yaptığımız tek şey ay-yıldızlı çatı altında birleştirmektir. Bunun için de gerektiği yerde bu bakış açısını göstermeye çalışıyoruz."