İSTANBUL

Spor Toto Süper Lig'deki karşılaşmada lider Galatasaray, Medical Park Antalyaspor'u 2-0 yendi.

8. dakikada Galatasaray öne geçti. Hamit Altıntop'un uzak mesafeden kullandığı serbest vuruşta, ceza alanında Semih Kaya'ya çarpan top uygun durumdaki Burak Yılmaz'ın önüne düştü. Burak, kaleci ile karşı karşıya pozisyonda yaptığı vuruşta, meşin yuvarlağı ağlarla buluşturdu: 1-0.

35. dakikada Mehmet Eren'in pasında soldan ceza sahasına giren Aissati'nin ortasında kale önünde Dany, meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.

44. dakikada Amrabat'ın soldan ortasında savunmadan seken top, ceza sahası dışında sağ çaprazda bulunan Sabri'ye geldi. Bu futbolcunun düzelterek yaptığı sert vuruşta, kaleci Hakan meşin yuvarlağı güçlükle kornere çeldi.

Galatasaray, karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 önde tamamladı.

62. dakikada Burak Yılmaz, kendisinin ve takımının 2. golünü kaydetti. Medical Park Antalyaspor'un savunmadan çıkmaya çalıştığı sırada Zeki'den topu kapan Amrabat, ara pasıyla soldan ceza sahasına giren Burak Yılmaz'ı gördü. Golcü futbolcu, kaleci Hakan ile karşı karşıya kaldığı pozisyonda sol ayağıyla sert bir vuruş yaparak, meşin yuvarlağı ağlara gönderdi: 2-0.

72. dakikada Sabri'nin ceza alanı dışında sağ çaprazdan attığı sert şutta, top az farkla yandan auta gitti.

74. dakikada sol çaprazdan Amrabat'ın attığı şutta, top yandan auta çıktı.

Kalan sürede önemli pozisyon olmadı ve Galatasaray karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Burak Yılmaz ''Dalya'' yaptı
Spor Toto Süper Lig'deki Galatasaray-Medical Park Antalyaspor maçında rakip ağları 2 kez havalandıran sarı-kırmızılı oyuncu Burak Yılmaz, lig kariyerinde 100 gole ulaştı.

Önemli bir 3 puan aldık

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim. ''Zaman zaman yüksek tempoyla, zaman zaman ise düşük tempoyla oynadılar ama kontrolü hiç kaybetmediler. Bu bizim için çok önemli. Rakibinin hiçbir pozisyonu olmadı. Muslera'nın yere düştüğünü dahi hatırlamıyorum. Sonuç olarak önemli bir 3 puan aldık. Bu galibiyet, önümüzdeki maçlar ve iddiamız adına gerekliydi'' dedi.

Sneijder'in takıma girişiyle sistemde bazı değişiklikler olduğu yönündeki bir soru üzerine Terim, ''Biz oyun anlayışımızdan feragat etmedik. Sadece Sneijder biraz daha geride oynadı. Bugünkü uygulamayı oyuncularımın hepsi doğru oynadılar. Galip gelmesi gereken bir takım gibi oynadılar ve oyunu domine ettiler. Rakibimizin pozisyonu yok, bizim hayıflanacağımız birçok pozisyonumuz var. Lig ikincisiyle daha iyi nasıl oynanabilir. Kolay bir rakip değil Medical Park Antalyaspor. Bence oyuncularım önemli övgüleri hak ediyor. İyi oyunun hakkını vermek lazım. Yiğidin hakkını yiğide vermeliyiz. Kötü oynamadığımız zaman da zaten bunu söylüyoruz'' cevabını verdi.

Fatih Terim, şunları söyledi:

''Sabri'nin böyle olması lazım. Bugün verdiği örnek profesyonelce ve doğrusu da budur. Zaman zaman üzülmüştür, kırılmıştır ama çalışanın hakkını benden önce Allah veriyor zaten. Biz de vesile oluyoruz. Hiçbir zaman herkes eşit değildir ama adil olmak gerekir. Ben de elimden geldiği kadar adil olmaya çalışıyorum. Sabri de önemli bir örnek vermiştir. Böyle devam etsin, formül bulmak bizim işimiz. Herkes formda olsun sıkıntıya biz girelim. Onunki, Galatasaray takımı kaptanlığına yakışır bir duruştur. Gerektiği zaman oturacak, gerektiği zaman 18'e girmeyecek, gerektiği zaman da sahada olacak ve aslanlar gibi oynayacak. Bu vasıflarını gördüğüm için ben onu 18 yaşında takıma oynattım.''