BUDAPEŞTE - Yurt dışı kampına Macaristan'ın başkenti Budapeşte'de devam eden Galatasaray, yaptığı antrenmanla hazırlıklarını sürdürdü.

Teknik direktör Casera Prandelli yönetiminde, Bozsik Stadı'nın antrenman sahasında basına kapalı gerçekleştirilen antrenmanda, futbolcuların koşu, çabukluk ve güç çalışmalarının ardından taktik çalıştığı bildirildi.

Alınan bilgiye göre, antrenmanda oyunculara sık sık uyarıda bulunan Prandelli, hücum ve savunma varyasyonlarında istedikleri yapılana kadar pozisyonları tekrarladı. İtalyan teknik adam, çabukluk ve güç çalışmasında da nasıl hareket etmeleri gerektiğini futbolculara anlattı. Zaman zaman oyuncuları yüksek sesle uyaran Prandelli, istediklerini yapan futbolcuları da alkışladı.

 

Antrenmanı Keita ve Youla da izledi

 

Galatasaray'ın antrenmanını Honved'de forma giyen eski Galatasaraylı Abdul Kader Keita ile Türkiye'de birçok takımda top koşturan Souleymane Youla da izledi.

Galatasaray'ı Budapeşte'de gördüğü için mutlu olduğunu belirten Keita "Beni bugün insanlar tanıyorsa, bu Galatasaray sayesindedir. Taraftarı hiçbir zaman unutmayacağım. Bazen kendi kendime 'Abdul Kader Keita' tezahüratını yapıyorum" diye konuştu.

Keita, sarı-kırmızılı takımda birlikte forma giydiği Aydın Yılmaz, Hakan Balta ve Kamerunlu futbolcu Aurelien Chedjou ile şakalaştı.

Souleymane Youla da taktik çalışması sırasında Burak Yılmaz'a seslenerek, "Sen var ya çok büyük golcü oldun" dedi.  Burak da idman sonrasında "Souleymane Youla" şeklinde tezahürat yaptı.

Youla, Eskişehirspor'da birlikte forma giydiği Veysel Sarı'ya da "Vay be, sen Galatasaray ha! Bravo Veysel" diye seslendi.

Yarın Honved ile karşılaşacak

 

Galatasaray, hazırlık maçında yarın Macaristan'ın Honved ekibiyle karşılaşacak.

Bozsik Stadı'nda oynanacak karşılaşma TSİ 19.00'da başlayacak. 

Sarı-kırmızılı takım, karşılaşmanın ardından 14 günlük ilk etap yurt dışı kampını tamamlayarak İstanbul'a dönecek.

Kampın Avusturya bölümünde, bölgesel lig ekiplerinden Vowarts Steyr ile oynadığı hazırlık maçını 3-1 kazanan Galatasaray, Rapid Wien ile oynadığı karşılaşmayı ise 3-1 kaybetmişti.